AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kabaklı rulo börek

Kabaklı rulo börek nasıl yapılır? Rulo kabak böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kabaklı rulo börek malzemesi

6 su bardağı un
Hamur için yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı su
3 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı sıvı yağ

Kabaklı rulo börek iç malzeme

5 adet orta boy kabak
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Kabaklı rulo börek üstü için malzeme

3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta

Kabaklı rulo börek yapılışı

Kabaklı rulo böreği yapmak için önce elenmiş unun ortasını havuz gibi açarak yarım su bardağı sıvı yağ, 2,5 su bardağı su, 3 çorba kaşığı sirke ve 1 tutam tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım ve hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopararak beze yapalım.

Bezelerin üzerini nemli bir bez ile örterek yarım saat dinlendirelim. Kabaklı rulo böreği hamurunu dinlendirirken bizde iç harcını hazırlayabiliriz.

Tavaya sıvı yağ koyarak küp şeklinde doğradığımız soğanları ve rendelediğimiz kabakları ekleyip ağır ateşte kabaklar yumuşayana kadar ara ara karıştırıp kavuralım. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırarak ateşten alalım.

Dinlenmiş bezeleri una bulanmış bir zeminde 1 milimetre kalınlığında açarak üzerini yağlayıp kabaklı harcı serpelim. Hamurun bir kenarından tutarak rulo yapıp tepsiye alalım ve tepside göbekten başlayarak rulo şeklinde saralım. Diğer bezeleri’de aynı şekilde hazırlayıp tepsideki rulonun çevresine saralım. Bir kap içinde yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu çırparak karıştırıp tepsideki rulo böreğin üzerine sürelim.

Önceden ısıtılmış 220 derece sıcaklıktaki fırında kabaklı rulo böreğinin altı üstü pembe bir renk alana kadar pişirelim. Pişen böreği fırından hemen çıkartalım. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.