AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kabarık gelinlik

Kabarık gelinlikler için önerileri sitemizden inceleyin. Kabarık gelinlik modelleri 2020 yılında da, önceki sezonlar gibi ilgi çeken gelinlikler arasında yer alıyor. Bu ilgi çeken model hakkında merak edilenleri ve bilinmesi gerekenleri yazımızda açıklıyoruz.

Kabarık gelinlik modelinin en önemli özelliği; Alt etek kısmının normalden fazla kabartılmış olmasıdır. Bu kabartma işlemi için gelinlik kasnağı kullanılır. Gelinlik kasnağı yapımı ise tarlatan jüpon kumaşlar ile olur. Bazı modeller için balenler de kullanılabilir. Tabi bu terimler, dikiş terimleri ile ilgisi olmayanlar için biraz kafa karıştırıcı olabilir. Bu yüzden; “tarlatan nedir?” ve “jüpon nedir?” konularını açıkladığımız ekli sayfaları da inceleyebilirsiniz. Böylece kabarık gelinlik modelleri dikimi için daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Yazımızın sonunda; “gelinliği kabartan şey nedir ?” sorusuna cevap arayanlar da aradıkları bilgiyi almış olacaklar 🙂

Tekrar konumuza dönelim ve kabarık gelinlik modeli için bilinmesi gerekenleri paylaşmaya devam edelim.

Gelinliğin kabarık olması için kullanılan gelinlik kasnağı yani piyasada genel bilinen diğer adı ile tarlatan; 1-5 arası numaralandırma ile ölçülenmiştir. 1 no’lu kasnaklar en az kabarık olandır. 5 nolu gelinlik tarlatanı ise en çok kabarık olandır.

Gelinliğe kabarıklık veren tarlatanlar kimiz zaman gelinlik ile bir bütün dikilir, kimi zamanda ayrı bir parça olarak kullanılır. Hazır dikim gelinlik kalıbında büyük değişiklikler yapmak biraz zordur. Bu yüzden çok kabarık olarak tasarlanmış bir gelinliğin altında 1 veya 2 no’lu gelinlik tarlatanları sakil bir görünüme sebep olabilir. Zira ortaya kumaş fazlalıkları çıkar. Bu durumda mutlaka komandatura yani terzi tadilat işlemi yapmak gerekir. Ki bazı modellerin tadilatı oldukça zordur ve tasarım tadilat yapılabileceği düşünülmeden yapılmıştır. Sıfırdan sipariş dikim kabarık gelinlik yaptıracaksanız, istediğiniz ölçüye uygun kesim ile etek duruşu uygun olarak hazırlanabilir. Bu sebeple önceden gelinliğin kabarıklığı için kararı netleştirmeniz faydalıdır. Sonradan can sıkıcı düzeltme işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Tarlatansız kabarık gelinlik modelleri için alternatif, kabarık tülden yapılan iç etek olabilir. Tarlatandaki  kasnaklar; otururken tepeye çıkar, oynarken de toparlayamama sorunları gösterebilir. Bu konuda çekincesi olanlar, tarlatansız gelinlik için sert tülden yapılmış kabarık iç etekleri kullanabilir. Fakat tarlatanın verdiği sert doku tülde elde edilemez. Dolayısıyla bu yumuşaklığın, kumaşın dökümündeki duruşu etkileyebileceğini de ayrıca hatırlatalım.

Kabarık gelinlik modelleri için dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise kumaş seçimi konusudur. Tıpkı gece elbiselerinde olduğu gibi kaliteli kumaşlar tercih etmekte fayda var. Kumaşın kalitesiz olması üzücü sonuçlara yol açabilir. Şanslı iseniz daha dikim esnasında, şansınız yoksa düğünün tam ortasında bu tatsız sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Dikişlerin atması, kumaşın esnemesi gibi sonuçlar sanırız düğünün ortasında iken hiçte hoş olmaz. Bu nedenle size güven içinde kullanabileceğiniz kumaşlar için öneri yapmakta çekince görmüyoruz. Kaptan Textile iştiraki olan kumasim.com sitesinde gelinlik kumaşları için pek çok örnek mevcuttur. İncelemenizi öneririz. Ayrıca Facebook gelinlik kumaş sayfasına da göz atmanızda fayda var diye düşünüyoruz.

2017 kabarık gelinlik modelleri hakkında öneriler de yakında sitemizde paylaşılacak. Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, şimdilik gelinlik modelleri Facebook sayfamızı takip etmenizi öneririz.