AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kabuklu rulo köfte tarifi

Kabuklu rulo köfte nasıl yapılır? Kabuklu rulo köfte yemeği tarifi ile yapımı için malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

6-8 kişilik kabuklu rulo köfte malzemesi

2.5 su bardağı un
hamur için 150 gram margarin
3 yumurta sarısı
2 adet yumurta
800 gram dana kıyma
1 adet ekmek içi
2 havuç
1 bağ maydanoz
50 gram rende kaşar
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ceviz içi
zeytinyağı
tuz
karabiber

Kabuklu rulo köfte tarifi

Unu margarini, yumurta sarılarını iki kaşık su ve tuzla iyice karıştırınız. Bu karışımı iyice yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru yuvarlayıp serin bir yerde üstünü bir bez ile örterek yaklaşık 40 dakika mayalanması için dinlenmeye bırakın.

Arada siz havuçları haşlayın. Başka bir kapta peyniri, maydanozu, cevizi, bir yumurtayı, süt ile yumuşattığınız ekmek içini, tuzu, biberi kıyma ile iyice yoğurun. Ortasına haşlanmış havuçları koyarak, kıymaya rulo şekli verin.

Zeytinyağı ile yağlanmış olan tepside, arada bir çevirerek 200 derecedeki fırında 1 saat pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp biraz soğutun. dinlendirmeye bıraktığınız hamuru köfteyi saracak büyüklükte bir tülbente yayın. Rulo olarak hazırladığınız köfteyi içine koyup hamur ve tülbent ile iyice sararak şekil verin. Tülbenti çıkartın.

Hamurlu köftenizi 180 derece fırında hamur iyice kızarana kadar pişirin. Mümkün olduğunca ince dilimler halinde keserek servis yapabilirsiniz. Kabuklu rulo köfte hazırdır.

Arzuya göre dilerseniz domates sosu ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Değişik et yemekleri için ekli sayfayı inceleyebilirsiniz.