AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Karnıyarık tarifi

Patlıcanlı karnıyarık nasıl yapılır? Necip ustadan patlıcan karnıyarık yemeği tarifi ile yapımı için gerekli malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

4 kişilik karnıyarık malzemesi

4 adet orta boy patlıcan
2 kaşık silme yağ
150 gram az yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
3 adet kabuğu soyulmuş, ince doğranmış domates
1 bardak su, 1 demet kıyılmış maydonoz
kafi miktarda su ve az karabiber

Karnıyarığın üst garnitürü

1 adet dörde bölünmüş domates
4 adet sivri biber

patlıcanları kızartmak için: 4 kaşık tepeleme dolu yağ veya 1 bardak rafine yağı

Patlıcan karnıyarık tarifi

Patlıcanların saplarını iki santim yukarıdan kesip atınız. Altında yapraklı kısmı külah biçimi keserek temizledikten sonra patlıcanın alt kısmından 1 santim kesip alt ve üst kısmından ikşer santim kabuk bırakarak keskin bir bıçak batırıp aşağı yukarı hareket ettirerek 4 santim yardıktan sonra patlıcanları bir kaba koyup 2 çorba kaşığı tuz serpip bir saat tuzda yatırıp sonra yıkayıp bir tabağa çıkarınız.

Küçük bir tencereye 2 kaşık yağ ve soğanı koyup orta ateşte 4-5 dakika kavurduktan sonra kıymayı ilave edip karıştırarak 4-5 dakika daha kavurunuz. Sonra kıyılmış domates tuz ve biberini ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra suyunu ilave ederek 15 dakika ağır ateşte pişirdikten sonra altında çukur bir kap bulunan ince bir süzgeç içine süzülmesi için maydanozu da ilave edip muhafaza ediniz.

Küçük bir tencereye kalan yağı koyup iyice kızdırdıktan sonra patlıcanları ilave edip yakmadan sarı bir renk alıncaya dek 4-5 dakika kızartıp pişireceğiniz tepsiye patlıcanları yağsız olarak çıkarıp bir kaşığın tersi ile yarık kısımlarının basarak açıp süzgeç içindeki kıymayı doldurup üstlerine biber, dilim domates ve bir adet sivri biber koyup kıymanın süzülmüş salçalı suyunu da üzerine dökünüz. Ağzını kapatıp ağır ateşte 30 dakika pişiriniz.

Patlıcan karnıyarık yemeği artık servise hazırdır. Afiyetler olsun

Değişik et yemekleri ve sebze yemekleri için ekteki sayfaları inceleyebilirsiniz.