AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kayısılı kurabiye tarifi

Kayısılı kurabiye nasıl yapılır? Kayısılı kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kayısı; Anayurdu Türkiye’dir. Gülgillerden bir meyve ağacı ve bu ağacın meyvesidir. Sıcak ve ılık iklimlerde iyi yetişir. Ağacın dalları yaygın ve dik olup yaprakları yürek biçimindedir. Yapraklanmadan önce çiçek açar. Çiçekleri pembemsi beyaz bir meyve ağacıdır. Bu ağaçta yetişen, açık turuncu renkli, tek ve sert çekirdekli, eti sulu, güzel kokulu ve tatlı meyvesi de ağaç ile aynı adı taşır. Ülkemizde en yaygın üretimi yapılan yer ise Malatya‘dır. Dünya genelinde Malatya kayısı adı altında haklı bir üne sahiptir. Bu meyve yaş veya kurutularak tüketilmesi dışında, reçel, pestil, pekmez, pasta ve kurabiye gibi hamur işleri yapımında da kullanılmaktadır. Bu sayfamızda da kayısılı kurabiyelerin nasıl yapıldığını paylaşacağız.

Kayısılı kurabiye hamuru malzemesi

Aldığı kadar un
2 yumurta
5 adet küçük doğranmış kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay bardağı su
Bulamak için toz şeker

Kayısılı kurabiye tarifi

Kayısılı kurabiyeler yapmak için önce 2 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri 5 dakika çırpalım. Kurabiye hamuru hazırlamak için de sıvı yağ, kayısı, süt, su, kabartma tozu ve portakal kabuğunu unla karıştıralım. Yumuşak bir hamur elde edince kadar yoğuralım. 15 dakika dinlendirip, limon büyüklüğünde parçalar koparalım.

Hamur parçalarının içine doğranmış kayısıları pay edelim. Elimizde bu hamurları şekillendirip yumurtalı toz şekere bulayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında üzeri renk alana kadar pişirelim. Kayısı kurabiyesi tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.