AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kayseri mantısı tarifi

Kayseri mantısı nasıl yapılır? Kayseri mantısı tarifi ile yapımı için gerekli malzemeler sayfamızda paylaşılmıştır.

KayseriKayseri yöresine özgü yöntemler ile mantı yapmak için malzemeler;

Mantı hamuru malzemesi

1 yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
tuz

Kayseri mantısı iç malzemeleri

250 gram yağsız kıyma,
1 adet orta boy soğan
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber

Kayseri mantısı sos malzemesi

1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ veya 50 gram margarin
4-5 diş sarımsak
yarım kilo yoğurt
kırmızı biber

Mantıları haşlamak için de 8 su bardağı su.

Kayseri mantısı tarifi

Kayseri mantısı yapımı için gerekli malzemeler tamam ise elimizdeki mantı tarifi ile nefis kayseri mantısı yapımı işlemlerimize başlayabiliriz. Önce; hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını açıp, yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirelim. Bir kabın içine çentilmiş soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi alıp karıştıralım.

Bezeleri, unlanmış bir zeminde 0.1 milimetre kalınlığında açalım. Açtığımız yufkaları 1 santimlik kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına kıymalı içten koyarak, dört köşesini üstte birleştirelim. Bir tencereye suyu alıp kaynatarak içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz ekleyelim.

Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayıncaya dek haşlayalım ve delikli kepçe ile servis kabına alalım. Bir tavada tereyağını eriterek salçayı, dövülmüş sarımsaklar ve kırmızı biberi ekleyip yarım dakika kavuralım. 2-3 çorba kaşığı mantıların haşlanma suyuna ekleyip sosu bir taşım kaynatalım.

Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! Değişik et yemekleri için ekli sayfamızı da inceleyebilirsiniz.