AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kivili taş kadayıf tarifi

Kivili taş kadayıf nasıl yapılır? Kivili taş kadayıfı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Kivi; Çin’in güneyinde bulunan Yangtse Vadisine özgü bir bitkinin meyvesidir. Avrupalılar tarafından 1850’li yıllarda keşfedilmiştir. Bitkinin birkaç çeşidi 1900’lü yılların başlarında Yeni Zelanda, İngiltere ve Amerika’ya yayılmıştır. Yapılan geliştirme çalışmaları neticesinde 1970’li yıllardan sonra bir endüstriyel ürün haline dönüşmüştür. Meyve olarak tüketimi dışında, pasta yapımı ve tatlı yapımı içinde kullanılır.
Kadayıf; İyi kalite un ile imal edilen bir tatlı çeşididir. Ceviz, fıstık, fındık gibi yemişler kullanılarak yapılır. Ayrıca ekmek kadayıfı, tel kadayıf, burma kadayıf gibi çeşitleri vardır. İsteyenler, burma kadayıf tarifi, ekmek kadayıfı tarifi veya kadayıf böreği tarifi için ekli sayfadan da kadayıf tariflerini inceleyebilirler.
Taş kadayıf; Arap kadayıfı, yassı kadayıf veya taş ekmeği gibi isimler ile bilinen bir tatlı türüdür. Yöresel olarak içine ceviz, lor, kaymak, meyve veya ağız konularak yapılır. (Ağız; hayvanın yavrulaması sonrasında sağılıp, kesilen temiz sütünün kaynatılarak koyu kıvama getirilmesi ile elde edilen lora verilen isimdir.) Bazı yerlerde taş kadayıf şerbetinin içine gülsuyu ilave edilir.

Kivili taş kadayıf malzemesi

1 adet kivi
2 su bardağı su
8 adet taş kadayıf
2 çorba kaşığı Hindistancevizi
1 su bardağı krem şanti
2 su bardağı şeker

Kivili taş kadayıf tarifi

Kivili taş kadayıf yapımı için önce kadayıfların kenarını çıkaralım. Yumurtaya bulayıp kızartalım. Ayrı bir tencere içinde şeker ve suyu kaynatalım.
Kızaran kadayıfları şerbetin içine atalım. Kısık ateşte kadayıflar şerbeti çekene kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım. Soğumuş kadayıfları Hindistan cevizine bulayalım. Servis tabağına alıp ortasına krem şanti koyalım. Kivi dilimleri ile kadayıfları süsleyelim. Kivili taş kadayıfı artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan değişik tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.