AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kivili tiramisu tarifi

Kivili tiramisu nasıl yapılır? Kivili tiramisu tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Tiramisu; İtalya’ya özgü bir peynir çeşidi olan mascarpone peyniri ile yapılan bir tatlı türüdür. İtalyanca’da “beni neşelendir” anlamına gelir. Aslında kullanılan masparpone peyniri krema kıvamındadır. Bu peynir normalde İtalya’nın Lombardiya bölgesinde 16. yüzyıldan kalma teknikler ile imal edilir. Fakat ülkemizde yapılan tiramisular için çoğunlukla bu peynir temin edilemediği için yakın bir tat olan labne peyniri kullanılır. Pasta ve kek kıvamında lezzetli bir peynirli tatlı türüdür diyebiliriz. Paylaştığımız tatlı tarifleri arasında mutlaka mutlaka olmalı diye düşündük ve malzemeleri ile yapılışını sayfamızda sunalım dedik. Şimdi gelelim Triamisunun nasıl yapıldığını anlatmaya! Hazırsak, başlayalım.

12 kişilik kivili tiramisu malzemesi

1 dilim yuvarlak kakaolu hazır pasta keki
1 yumurta
3 kahve tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
3 kivi
4 su bardağı süt

Tiramisu üzeri için malzeme

1 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı granül kahve
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı likör ya da viski
2 çorba kaşığı kakao

Kivili tiramisu tarifi

Kivili tiramisu yapmak için önce muhallebisini hazırlayalım. Vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim. Ocaktan alıp ılınmaya bırakalım. Labne peynirini ilave edip mikserle çırpalım.
Pasta kekinin üstü için bir çay bardağı sıcak suda, granül kahve, şeker ve likörü karıştıralım. Dilimin üzerinde gezdirerek dökelim. Servis tabağına alıp, üzerine muhallebi karışımının yarısını dökelim.
Dilimlenmiş kivileri dizip, kalan kremayı dökelim. En üste kakaoyu eleyerek serpelim. Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapabiliriz. Kivili tiramisiu tarifi ile hazırladığımız bu nefis tatlı servise hazırdır. Afiyetler olsun.
Kolay pasta tarifleri ve kek tarifleri için ekli kategorileri de inceleyebilirsiniz.