AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kıymalı tava böreği

Kıymalı tava böreği nasıl yapılır? Kıymalı tava börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kıymalı tava böreği malzemesi

2 yumurta
3.5 kahve fincanı su
22 kahve fincanı un
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Kıymalı tava böreği iç malzeme

250 gram yağsız kıyma
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
4 sivri biber
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı su
Tuz, karabiber
1.5 su bardağı sıvı yağ

Kıymalı tava böreği yapılışı

Kıymalı tava böreği yapılışı için önce elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp içine yumurtalar, su, sıvı yağ, sirke, tuz ve kabartma tozu ekleyip özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapalım. Üzerlerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirelim. Hamur dinlenirken bizde kıymalı börek için iç harcı hazırlayabiliriz. Önce bir kap içinde kıymayı, küp doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğradığımız domatesi, doğranmış sivri biberleri, kıydığımız maydanozu, tuzu, karabiberi ve suyu karıştıralım.

Dinlenmiş bezeleri una bulanmış bir zemin üzerinde 0.1 milimetre kalınlığında açalım. Yufkaların bir kenarlarına kıymalı harç yayıp diğer taraftan üzerini kapatalım. Hamur kenarlarını tırnak uçları ile bastırarak kapatabiliriz. Sulu bir iç malzeme kullanıldığından hamur kenarlarını sıkıca kapatmamız gerekir. Kıymalı harç koyduğumuz hamurları kızgın bir yağda önlü arkalı pişirelim ve fazla yağını emmesi için bir tabağın üzerine kağıt havlu serip tabakta istif yapalım.

Unutmamamız gereken bir detay kıymalı tava böreğini fazla kızartmamak gerekir. Yufka hafifçe renk aldığı zamana kadar kızartmak yeterlidir. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.