AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Milföyden lahanalı börek

Milföyden lahanalı börek nasıl yapılır? Milföylü lahana börek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Milföylü lahana böreği malzemesi

Kırmızı lahana
1 çorba kaşığı sirke
tuz
2 çorba kaşığı beyaz peynir
1 paket milföy hamuru

Milföylü lahanalı börek yapılışı

Önce; Kırmızı lahana’yı ince ince kıyalım ve kendi bıraktığı su ile pişirelim. Lahana yumuşayınca, 1 çorba kaşığı sirke ve tuz ilave edelim. Ateşten alıp, süzgeçten geçirelim. Lahana soğuduktan sonra; 2 çorba kaşığı beyaz peyniri ilave edelim.

1 paket milföy hamurundan 1 yaprak alalım ve ikiye bölelim. Ortalarına hazırladığımız iç malzemesinden koyalım ve üçgen biçiminde katlayalım. Tüm milföy hamurlarını bu şekilde hazırlayalım ve hazırladığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim.

Önceden ısıtılmış fırında kızaran dek pişirelim. Artık kırmızı lahana ile hazırladığımız lahana börekleri servise hazırdır. Sizlere sunduğumuz lahana böreği tarifi le bu börekleri yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun, yarasın diyoruz

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.