AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Nişastalı ve anasonlu kurabiye tarifi

Nişastalı ve anasonlu kurabiye nasıl yapılır? Anasonlu nişastalı kurabiye tarifi ile yapılışı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Nişasta; tahıl tanelerinden, özellikle Buğday, pirinç, bezelye, mercimek gibi bazı baklagillerin tahıl taneleri veya patates ve benzeri kimi yumrulardan özel yöntemlerle elde edilen un benzer bir maddedir. Unlar hakkında detaylı bilgiyi ekli sayfadan da inceleyebilirsiniz.

Anason; Maydanozgiller cinsi bir bitki türüdür. genellikle Ege Bölgesi civarında yetiştirilir. Kokuludur ve tohumu rakıya özellik verici olarak katılır. Eczacılıkta ve hamur işlerinde de kullanılır.

Bu sayfamızdaki kurabiyenin ana malzemeleri olan anason ve nişasta hakkında kısa bilgiler paylaşmış olduk. Şimdi malzemeler ve tarif kısmına geçelim.

Nişastalı ve anasonlu kurabiye malzemesi

2,5 su bardağı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı tere yağı
1 çorba kaşığı anason
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta

Nişastalı ve anasonlu kurabiye tarifi

Nişastalı ve anasonlu kurabiyeler yapmak için önce kurabiye hamurunu hazırlayalım. Tereyağı, nişasta toz şeker, yumurta, anason ve vanilyayı karıştırma kabına alıp yoğuralım. Elastik bir hamur elde edip 30 dakika üzerini örterek dinlendirelim.

Hamuru una bulanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açalım ve çay bardağı ile yuvarlak keselim. istediğimiz şekilde parçaları şekillendirelim. Yağlanmış fırın tepsisine bu yuvarlak kurabiyeleri yerleştirelim. 170 derece ısılı fırında pişirelim. Nişastalı ve anasonlu kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.