Osmaniye
Osmaniye’nin gezilecek yerleri, Osmaniye’de görülecek yerler, komşu iller, ilçeleri, tarihi, turistik yerler, tatil yerleri, iklimi, bitki örtüsü, yüzey şekilleri ve hava durumu ile Osmaniye gezi rehberi için sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Akdeniz bölgesi illeri içindedir. Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi tarafından yönetilir. Osmaniye trafik plaka kodu; 80, telefon kodu; 328’dir.
Adana, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile komşu Osmaniye’nin ilçeleri toplam 7 tanedir.
Osmaniye ilçeleri
- Bahçe
- Düziçi
- Hasanbeyli
- Kadirli
- Merkez
- Sumbas
- Toprakkale
Osmaniye gezilecek tarihi ve turistik yerleri ile görülmesi gereken yerler
- Aşılı kalesi
- Bahçe kalesi
- Çem kalesi
- Çardak kalesi
- Heçkeren kalesi
- Kadirli Ala camii
- Kastabala antik kenti
- Karaçay şelalesi
- Karatepe Aslantaş açık hava müzesi
- Karatepe Aslantaş milli parkı
- Kırmıtlı kuş cenneti
- Maksutoğlu yaylası
- Osmaniye kent müzesi
- Toprakkale kalesi
- Sabun çayı şelaleleri
Osmaniye iklimi
Osmaniye ikliminde sıcak ve ılıman bir iklim tipi etkindir. Osmaniye’ye Kışları, yaz aylarından çok daha fazla yağış düşer. Köppen-Geiger standartlarına göre iklim Csb tipidir. Osmaniye’de yıllık ortalama hava sıcaklığı 11.6°C civarıdır.dır. Yıllık yağış ortalaması miktarı 779 mm civarı olur. 31 mm yağış oranı ile Temmuz ayı yılın en kurak dönemdir. Ortalama 110 mm yağış oranıyla en fazla yağış Aralık ayında gerçekleşir. 5 günlük Osmaniye hava durumu için ekli linki ziyaret edin.
Osmaniye bitki örtüsü
Osmaniyenin bitki Örtüsü Akdeniz bitkilerinin tamamının yetiştiği bir yer olması ile dikkat çeker. Özellikle krakos, Çukurova orkidesi, Çukurova menekşesi sadece burada yetişen bitki türleridir. Orman ve fundalık alanlarında ; ardıç, Halep çamı, göknar, karaağaç, karaçam, kayın, kızılçam, kızılağaç, meşe, sakız ağacı, sedir, servi gibi ağaç türleri vardır.