AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Pirinç pastası tarifi

Meyve şekerlemeli pirinç pastası nasıl yapılır? Meyve şekerli pirinçli pasta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Bu sayfamızdaki pastanın ana malzemesi pirinç ve meyve şekerlemesidir. Meyve şekerlemeleri ; Kek, kurabiye, pasta ve tart gibi tatlı çeşitlerinde kullanılır. Meyvelerin haşlanıp şuruplarda bekletilip kurutulması ile elde edilir. Meyve tadında pasta sevenler bu pastamızı da beğeneceklerdir. Pirinç pastası arzu edilirse doğum günü pastası olarak da kullanılabilir.

Pirinç pastası malzemesi

1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet incir
1 çay bardağı kuru üzüm
100 gram ufak doğranmış meyve şekerlemeleri ( Kiraz, armut, portakal kabuğu )
5 Yumurta sarısı
1 çorba tereyağı

Pirinç pastası tarifi

Pirinç pasta yapmak için önce pirinci ve üzümleri bir tencereye alalım. Üzerini kapatacak kadar su ile 4-5 dakika haşlayıp süzelim. Karışımı bir başka tencereye alalım. Üzerine süt, şeker, vanilya ve tereyağı ekleyelim. Kısık ateşte 25 dakika pişirelim.

Karışımı ateşten alalım. Ilınınca tek tek yumurta sarılarını yedirerek karıştıralım. Meyve şekerlemelerini ilave ederek tekrar karıştıralım. Bu hazırladığımız karışımı yağlanmış kalıba dökelim. Kızgın fırında benmari usulü 25 dakika pişirelim. Katılaşınca fırından çıkartalım. Servis yapmadan önce de en az 4 saat buzdolabında dinlendirelim. Üzerini vişne, kiraz incir gibi meyveler ile de süsleyebiliriz. Nefis meyve şekerlemeli pirinç pastası artık servise hazırdır. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun!

Sitemizde yer alan diğer pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.