AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Rulo börek

Nişastalı lor peynirli rulo börek nasıl yapılır? Lorlu rulo böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Rulo börek malzemeleri

2-3 çorba kaşığı sıvı yağ, 2.5 su bardağı su
6.5 su bardağı un
1 kase nişasta
1 paket tereyağı veya margarin
1 yumurta sarısı
tuz
200 gram beyaz peynir veya böreklik lor peynir
1 yumurta akı
1 demet maydanoz

Rulo börek yapılışı

Önce elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine sıvı yağ, su ve tuz ilave ederek özlü bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartarak beze yapalım. Bezelerin üzerini nemli bir bez ile örterek 20 dakika dinlendirelim.

Bir kap içinde ezilmiş peynir, kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri una bulanmış zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Yufkaların yarısının aralarına nişasta serperek üst üste serelim. Yufkaları hep birlikte  2 milimetre kalınlığında açalım. Açtığımız yufkaları 10 santimlik şeritler halinde keselim. Şeritleri de ortadan ikiye keselim.

Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayalım. Her şeridin uç kısmına peynirli harçtan koyup şeritleri rulo şeklinde saralım. Hamur rulolarını margarinle yağladığımız tepsiye yan yana ve aralıksız olarak yerleştirelim. Tavaya margarini alıp eritelim. Sıcak yağı kaşıkla hamur rulolarının üzerinde gezdirelim.

Ruloların zerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığımız 220 derece ısılı fırında altları ve üstleri pembe renk alana dek pişirelim ve fırından alalım. Rulo börek tarifi ile pişirdiğimiz böreğimiz artık ikrama ve servise hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.