AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Rus salatası tarifi

Rus salatası nasıl yapılır? Rus salatası tarifi ile yapımı için malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Rus salatası malzemesi

2 adet patates
1 adet havuç
yarım bardak bezelye
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
İsteğe göre 1 adet yumurta
1 bardak mayonez
2 adet orta boy salatalık turşusu
1 kahve kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Sebzeleri haşlamak için 7 su bardağı su

Rus salatası tarifi

Önce; içine 4 bardak su koyarak kaynattığımız tencereye kabuklarını soyarak ortadan ikiye kestiğimiz havuçları koyup yaklaşık olarak 10 dakika havuçları haşlanmaya bırakalım. Bu sürenin sona ermesi ile kabuklarını soyduğumuz 2 adet patatesi de haşlanmak üzere tencereye bırakalım.

3 su bardağı su koyarak kaynattığımız derin bir tavaya 1 adet yumurta koyarak haşlayalım. Haşlanan havuç, patates ve yumurtayı bir tabağa alalım. Rus salatası tarifi ile hazırladığımız bu nefis soğuk meze için Haşlanan patatesleri önce ince halkalar halinde dilimleyerek küp şeklinde doğrayalım. Doğradığımız patatesleri oval bir kaba aktaralım. Haşlanan havuçları da önce uzunlamasına ince ince dilimleyerek, küp şeklinde doğrayalım ve kaba alalım.

Aynı şekilde yumurtayı da ince halkalar şeklinde dilimleyip, küp şeklinde doğrayalım ve havuçların üzerine koyalım. 2 adet salatalık turşusunu küçük küçük doğrayıp kaba ekleyelim. Kapari çiçeğini de çok küçük doğrayıp kaba alalım. Üzerine yarım bardak bezelye ilave edip, 1 kahve kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber serpelim.

1 bardak mayonezi de ekledikten sonra tüm malzemeyi elimizle çok bastırıp ezmeden karıştıralım. Dekoratif bir şekilde tabağa yerleştirdikten sonra artık salatamız servis için hazırdır. Afiyet olsun!

Değişik meze tarifleri ve salata tarifleri için ekli sayfaları inceleyebilirsiniz.