AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Sandviç böreği

Fırında sandviç böreği nasıl yapılır? Hazır yufkadan peynirli sandviç böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Sandviç; Aslında ekmek arasına konulan et, domates, marul peynir ve benzeri çeşitli soslar ya da başka besin maddeleriyle hazırlanan bir tür yiyecektir. Adının ortaya çıkması 18. yüzyılda olmuşsa da tarih boyunca tüketildiği mantıken ortadadır. Bu ad ile anılması ile Sandwich 4. kontu John Montagu sayesindedir. Ortaya çıkşı konusunda ise 2 rivayet vardır ve ikisi de kesin saptanmamıştır. İlki; Bağımlısı olduğu kumar oyunları esnasında yemek için ara vermek istemediği için masasına dilimlenmiş et ve ekmek getirtiyormuş. Diğerinde ise yoğun siyasi ve politik yaşamı boyunca çalışma masasında yemeğini ekmek arasında et dilimleri ile yediği rivayet edilir. Her iki şekilde yediği yemekte kısa sürede moda olmuş ve kontun adıyla tanınmış. İnsanlar “sandwich gibi” diyerek istemeye başlamış yemeklerini. Daha pek çok başka Avrupa dillerine de bu şekilde girmiş olup dillere özgü değişime uğramıştır. Bizde mesela sandviç olarak bilinir. Bizde bu sandviçi böreğe tatbik edelim ve iki sevilen lezzeti bir arada sunalım dedik. Yufkalı börek tarifleri için paylaştığımız tariflerden bir tanesi olarak sitemizde yer alıyor. Hazır yufkadan börek yapımı için diğer tarifleri de ekli sayfadan inceleyebilirsiniz.

Sandviç böreği malzemesi

3 yufka
4 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
100 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 demet maydanoz
4-5 sivri biber
2 orta boy domates

Sandviç böreği yapılışı

Sandviç böreği yapmak için önce bir kabın içinde yumurtaları, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ile çırparak karıştıralım.

Bir yufkayı zemine serip üzerine yumurtalı harcın bir kısmını fırça ile sürelim. Üstüne ikinci yufkayı serelim. Yumurtalı sütlü harcın 2 kaşığını ayıralım. Kalan yumurtalı sütlü harcı ikinci kat yufkanın üzerine sürelim. Son yufkayı da önceki yufkaların üstüne serelim. Sigara böreği gibi 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe döndürerek rulo şeklinde saralım.

Bir kap içinde ezilmiş peyniri kıydığımız maydanoz ile karıştıralım. Yufkaların karın kısımlarındaki kesiklerin içine yerleştirelim. Ayırdığımız 2 kaşık sütlü yumurtalı harcı yufkaların üstüne sürelim.

Fırını önceden 220°C sıcaklığa ayarlayıp fırını ısıtalım. Böreklerin altı ve üstü pembe bir renk alana kadar pişirelim. Pişen sandviç böreklerini fırından çıkartalım. Karın kısımlarına domates ve sivri biber dilimleri yerleştirelim. Sandviç böreği tarifi ile pişirdiğimiz börekler artık servise ve ikrama hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.