AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Usta yorumcu ve başarılı kadın müzisyen Sertab Erener hakkında bilgiler sayfamızda paylaşıldı. Nereli, kaç yaşında, albümleri, şarkıları ve başarıları

Sertab Erener

Sertab Erener kimdir? Nereli, Kaç yaşında? Kariyeri hakkında bilgileri sayfamızda paylaştık.

4 Aralık 1964 tarihinde doğan sanatçı İstanbul doğumludur. Sertab Erener’in farklılığı daha İstanbul Devlet Konservatuvarında ki öğrencilik yıllarında dikkat çekti. 1990’lı yılların başında, Sezen Aksu dahil pek çok ünlü sanatçıyla beraber sahne paylaştı. 1992 yılında ise Sezen Aksu’nun desteğiyle ilk albümü olan “Sakin ol” piyasaya çıktı. Bu albüm tirajının 1 milyonu aşması sonucunda Türkiye’nin en iyi satış yapan ve çıkış yapan albümü oldu. Sertab Erener’in ikinci albüm çalışması “Lal” ise 1994 yılında yayınlandı. Ardından 1997’ yılında “Sertab gibi” ve 2001 yılında ise “Turuncu” isimli albümleri çıktı.

Sertab Erener, Türkiye’de benzeri olmayan bir müzik kariyerine sahiptir. Bu güne kadar 5 milyona yakın albüm satışı ve sayısız ödül kazanmıştır. Opera’dan pop müziğe kadar bir çok müzik türünü rahatlıkla icra edebilmeye müsait ses yeteneği ve olağanüstü sahne performansıyla Jose Carreras ve Ricky Martin gibi dünyaca ünlü sanatçılarla çalışmıştır. Türkiye’nin en iyi satan bayan pop sanatçısı olma unvanı ile Sertab Erener’in bir sonraki hedefi Avrupa’ya açılmak oldu. Bu yolda ise ilk adımı, Ricky Martin ile kaydettiği “Private Emotion” adlı single ile attı. Bu düet, Latin Amerikalı sanatçı Ricky Martin’in 1999’da yayınlanan albümünün Türkiye ve Ortadoğu baskısında yer aldı.

Kısa bir süre sonra Sertab’ın ilk dönem kayıtlarından bir olan “Lal” çalışması 500’den fazla parçanın bulunduğu Sony Music “Soundtrack for a Century” compilation set’inde tek Türkçe şarkı olarak yerini aldı. 2000 yılının şubat ayında Avrupa için hazırlanmış ve kendi ismini taşıyan ilk Avrupa albümü piyasaya sürüldü. Bu albüm Avrupa medyasına Brüksel’de muhteşem bir şov ile tanıtıldı. Sertab’ın çok sayıda konser verdiği ve önemli festivallere katıldığı Benelux ülkelerinde de oldukça ilgi gördü ve takdir topladı. 2003 yılının 24 mayıs ayında Letonya başkenti Riga’da düzenlenen Eurovizyon şarkı yarışmasına “Everyway that I can” adlı parça ile katıldı. Bu parça ile ülkemize ilk defa bu yarışmadan birincilik getiren şarkıcı unvanını kazandı. Bu başarı sayesinde de sanatçımız tüm Avrupa’nın dikkatini üzerine çekmiştir. 2005 yılında Danimarka’da gerçekleşen Eurovizyon 50. Yıl kutlamalarında “Everyway that I can” adlı parçası 50 yıl içerisinde yarışmaya katılmış 1000 parçanın arasından 9’uncu seçilmiştir. “Everyway that I can” 2003 yazı süresinde haftalarca Avrupa müzik market satış listelerinde 1 numarada kaldı.

Eurovision başarısından sonra 2004 yılında “No Boundaries” adlı ilk İngilizce albüm piyasaya ve müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Almanya, Hollanda, İsveç, İsviçre, Avusturya, Belçika, İspanya, Yunanistan, İngiltere, Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi pek çok Avrupa ülkesi müzik marketlerinde satışı yapıldı. Anggun, Galleon Grubundan Gilles Luka, Philippe Laurent ve Peter Kvint gibi çok başarılı uluslararası söz yazarı, besteci ve prodüktör bu albümde yer aldı.

Aynı dönemde Sertab Erener’in yorumladığı Bob Dylon parçası “One More Cup of Coffee” Penelope Cruz, Jessica Lange, John Goodman ve Jeff Bridges’ın baş rollerini paylaştığı “Masked and Anonymous” adlı Hollywood yapımı filmin soundtrack albümünde yayınlandı.

“No Boundaries”, 2004 yılının haziran ayında Japonya’da piyasaya çıktı ve Japon dinleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı. Albümün çıkış şarkısı olan “Here I Am”, “A Tale of Two Sisters” adlı Kore Japon yapımı filmin tanıtım müziği olarak kullanıldı. Bu şarkı filmin soundtrack albümünde yer aldı. Sertab Erener, albüm tanıtımı ve film galası için gittiği Japonya’nın başkenti Tokyo’da, Japon medyası tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Eurovizyon başarısı ile tüm Avrupa ve Uzak Doğu’da adını duyurdu.  2005 yılının mayıs ayında ise “Aşk Ölmez” isimli Türkçe albümü müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

2005 yılının haziran ayında birçok yabancı ülke ve Türkiye’de vizyona sunulan Fatih Akın belgeseli “Crossing the Bridge – Sound of İstanbul” için, Madonna’nın “Music” parçasını yorumladı. Filmin soundtrack albümünde de önemli bir yer almıştır. 2007 yılının mayıs ayında “Sertab goes to the Club – with Murat Uncuoğlu & Aytekin Kurt” albümü müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Bu albümde Sertab’ın en sevilen şarkıları, elektronik müziğin önemli isimleri arasında yer alan Aytekin Kurt ve Murat Uncuoğlu tarafından değişik ve modern bir tarzda düzenlenmiştir. Bu eserleri elektronik bir sound ile yeni bir tarza büründü. 2007 yılının yaz aylarında “I Remember Now”adlı İngilizce single parçayı yorumladı. Bu çalışmasını farklı kültürler arası saygı ve hoşgörüyü hedefleyen sosyal sorumluluk projesi olan DRUM (Dialogue, Respect and Understanding through Music) için yaptı.

2007 yılının ekim ayında ise dünyanın en prestijli konser salonları arasında gösterilen New York Carnegie Hall ve Oscar törenlerinin düzenlendiği Los Angeles Kodak Theatre’da Fahir Atakoğlu ile konserler vermiştir. Bu konserler ile Amerika’da yaşayan hayranlarıyla buluşmuştur.

Sertab Erener 2007 yılının eylül ayında kariyerinin 15. yılını Harbiye Açık Hava Tiyatrosunda kutladı. Bu kutlama konserine “Otobiyografi” adını vermiştir. Konserde; Sezen Aksu, Levent Yüksel, Fahir Atakoğlu, Nil Karaibrahimgil gibi sanatçıları konuk etmiştir. Daha sonra bu konser, 2008 yılının aralık ayında dvd olarak müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Bu dvd Sertab Erener’in sadece bir kez gerçekleştirdiği “Otobiyografi” adlı konseriyle birlikte sanatçının yakın dostları ile yapılan özel röportajları içermiştir. “Otobiyografi” dvd’si konser formatına uygun olarak; “Yaşamla Ölüm Arasında”, “Yeniden Doğuş”, ve “Aşk” adlı üç bölümden oluşuyor. Yerli ve yabancı bir çok usta ismin katkılarıyla 2 yıl süren yoğun bir  çalışmanın ürünü olan “Otobiyografi”, Türkiye’de piyasaya sürülen ilk High Definition ve 5.1 Surround Sound DVD olma özelliklerine sahiptir. On beş yılı aşmış olan müzikal kariyerini muhteşem bir  eser ile taçlandıran Sertab Erener’in “Otobiyografi” adlı DVD sanatçının hayranları tarafından halen büyük ilgi görmektedir.

2009 yılı 12 haziranında ise “Bu Böyle” isimli single’ı piyasaya çıkmıştır.

2009 aralık ayında “Açık Adres” adres isimli singlevpiyasaya sürülmüştür. Mart 2010 ve Nisan 2010 ayları arasındaki süreci kapsayan zaman diliminde Painted on Water grubu ile çıkardığı LOVE single’ının tanıtımı için “Painted on Water PR Tour 2010” turnesi ismiyle Amerika’da birçok televizyon programına konuk olmuştur. Bu süreç içinde de 3 ayrı konser vermiştir.

2010 yılı 7 haziran tarihinde sanatçının “Rengarenk” albümü müzikseverlerin beğenisine sunulmuştur. Bu albümde ilk klip “Koparılan Çiçekler” adlı şarkısı için çekilmiştir. Albümün lansmanı ise 30 haziran 2010 tarihinde gösterişli bir açık hava konseri ile Kuruçeşme Arena’da yapıldı.

Bu albümü son yıllarda dijital satışların ön plana çıkmasına karşın üç ay gibi kısa bir sürede 150.000 satış rakamına ulaşmayı başaran ilk üç albümden biri olmayı başarmıştır.

Albümünün dördüncü klibi ise “İstanbul” şarkısı için çekilmiştir. Klip, İstanbul’un tarihi semtlerinin ve barındırdığı farklı kültürlerin yer verilmesi ile şehrin tanıtımına da ayrıca önemli katkı sağlamıştır.

“Rengarenk” albümü için yapılan son klip çalışması ise sözleri Sertab Erener’e ait olan “Bir Çaresi Bulunur” adlı şarkıdır.

Sanatçı pop kariyeri dışında; kendisine “Sertab” isminin konulmasına sebep olan, “Ey suh-i Sertab” şarkısının da yer aldığı “Türk Sanat Müziği” albümünü 12 Nisan 2012 tarihinde müzikseverlerin beğenisine sundu. Sanatçının hiç bir ticari kaygı duymaksızın babasına hediye albüm olması amacıyla piyasaya sürdüğü “Ey Suh-i Sertab” albümü 2012 yılının en çok satış yapan ikinci albümü olma başarısı kazandı.

14 Temmuz 2012 tarihinde Ülker Arena’da bu albümün ilk canlı performansı yapılmıştır. Seyirci ile buluşması da büyük beğeni toplamıştır. 2012 yılının ağustos ayında Star Tv ve Ntv’de yayınlanan “Ey Suh-i Sertab Konseri” televizyon aracılığıyla tüm Türkiye’ye ulaşmıştır.

2012 yılının yaz aylarında “Ozan Çolakoglu’nun 01” albümünde yer alan ve sözleri “MODEL” grubu üyesi Can Temiz’e ait olan “Dım Dım” adlı şarkıyı müzikseverlerin beğenisine sundu. Şarkının klibinin çekimleri Mardin ve Dara’da kalabalık bir ekiple yapılmıştır.

Sanatçı, 2013 yılının nisan ayında çıkan “Sade” adlı albümü için ilk klibi “İyileşiyorum” isimli şarkı için çekmiştir. Daha sonra aynı albümde yer alan “Öyle de güzel” ve “Söz” adlı şarkılar içinde klip çekimi yapılmıştır.

Sanatçı bu albümünden sonra 2015 yılının ocak ayında “Tesadüf Aşk” isimli single’ı yayınladı. Kendisine Serkan Altunorak tarafından eşlik edilen klip de aynı ay içerisinde yayınlanmıştır.

2014 yılının sonlarına gelindiğinde, çocuk gelinler için Sezen Aksu’yla birlikte yazdığı “Kız Leyla” isimli çalışması için Sabancı Vakfı ve Çağan Irmak yönetiminde klip çekimi yapılmıştır. Bu klibi 2015 yılı nisan ayında yapılan bir lansmanla tanıtılmıştır. Sertab Erener 2015 yılı’nda Fox Tv’de yayınlanan “Sesi Çok Güzel” adlı yarışmanın da jüri üyeliğini yapmıştır.