AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Siyah mini elbiseler

Siyah mini elbiseler kadınların en rahat kombin yapabildikleri elbise modelidir. Ayrıca siyah mini elbise modelleri  en sık tercih edilen elbiseler arasındadır.

Fransız moda tasarımcısı Coco Chanel gelmiş geçmiş en başarılı moda tasarımcılardan biri kabul edilir. Bu model onun sayesinde ilk olarak 1920’li yıllarda kadınların hayatına girmiştir. Siyah mini elbise ya da orijinal söylemi ile “the Little black dress“, terimi moda dünyasında da altın harfler ile yerini almıştır. Ünlü sinema sanatçısı Audrey Hepburn‘ün önemli rollerden birini oynadığı “Breakfast at Tiffany’s” filmindeki bir sahnede inci kolyeleri ile tamamladığı siyah mini elbisenin sağladığı zarafet büyük hayranlık uyandırdı. Böylece bu model 1960’lı yılların da vazgeçilmez elbiseleri arasına girmiştir.  O günlerden beridir de kadınların gardıroplarında vazgeçilmezler arasındadır. Kolay kombin yapılabilen sade ama şık bir görünüm de sağlayan siyah mini elbiseleri kadınlar can simidi niteliği taşır. Her zaman diliminde ve her mekanda kolaylıkla kullanmak mümkündür.

Siyah mini elbiselerin; kadınların dünyasında etkisi çok fazla olmuştur. Bir elbise modeli olmanın ötesinde yaşam tarzını yansıtmaktadır. Bu konumunun filmlere bile isim ve konu kaynağı olduğunu gördük. Romantik ve komedi tarzı filmleri ile tanınan Koreli sinema yönetmeni In-mu Heo tarafından çekilen 2011 yapımı “My Black Minidress” yada diğer bilinen adı ile “Little black dress” filmi bu akıma bir örnektir.

Kadınların hayatında böylesi önemli yer tutan mini siyah elbise modelleri için sitemizde örnekler bulabilirsiniz. Her biri farklı kesimle ve kalıplarla tasarlansa da genel form aynıdır. Sayfalarımızı ziyaret ederek markaların siyah mini abiye elbise modellerini de inceleyebilirsiniz.

Sayfalarımızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.