AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Thomas Burberry

Kendine has kumaş deseni ile dünyaca ünlü Burberry markasının kurucusu Thomas Burberry 1835 yılında doğmuş olup Burberry şirketini 1856 yılında kurmuştur.

Thomas burberry tarafından kurulan Burberry markası dünya’nın sayılı ve en değerli markaları arasında kabul edilmektedir.  İngiltere Hampshire’de bir kumaşçı mağazasında çırak olarak çalıştıktan sonra 21 yaşında kendi dükkanını açan Thomas Burberry 1870’li yıllara gelindiğinde dış giyim ürünlerine yönelmiş ve arayışları sonucunda 1881 yılında gabardin kumaşı icat etmiştir. 1888 yılına gelindiğinde de suya dayanıklı olan ve hava geçiren bu kumaş cinsinin patentini almıştır. 1914 yılında İngiltere savaş ofisi idaresi personeli için kıyafetle tasarlamış olup savaşta kullanılan Burberry trench coat’lar daha sonra tüm İngiltere’de moda olmuştur. 1920’li yıllarda ise meşhur Burberry deseni imal edilmiştir. Ve zaman içerisinde bu kumaş deseni tüm dünyada en çok taklit edilen kumaş deseni olmuştur.

Thomas Burberry kurduğu marka ile  Chambre Syndicale de la Haute Couture üyeliği onaylanmış haute couture moda evleri ve markalar arasındadır.

Thomas Burberry 1926 yılında vefat ettikten sonra şirket faaliyetlerine devam etmiş ve zamanla tüm dünyada global bir marka halini almıştır.

Geçmiş icraatlarını incelediğimizde hiç akla bile gelmese bizce; Thomas Burberry tasarımcılık basamağını aşıp modacı unvanı almayı hak eden nadir moda tasarımcıları arasındadır. Zira hem kendine ait kumaş deseni hem de tasarladığı trench coat’lar tüm dünya’da moda olmuştur.

Sitemizden haute couture ustaları ve modacılar ile moda tasarımcıları hakkındaki sayfalarımızı takip ederek moda dünyasına yön verenler hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

Sayfalarımızı takip ve ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.