AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Vişneli krem karamel tarifi

Vişneli krem karamel tatlısı nasıl yapılır? Krem karamel tatlı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Karamel; Şeker yavaşça ısıtıldığında, eriyip içindeki moleküller meydana çıkar. Bunun neticesinde kahverengi renge  dönüşüp, güzel bir lezzet kazanması yoluyla elde edilen bir yiyecektir. Karamel tatlı yapımı ve pasta yapımı ile şekerle yapımında kullanılır.
Krem karamel; Süt ve yumurtayla yapılan bir puding türü olup, üstüne karamel sosu döküldüğü için bu adla bilinir.
Vişne; Gülgiller cinsi bir meyve ağacı ve bu ağacın kırmızı renkli, tek bir çekirdeği olan, etli ve sulu ve mayhoş bir tadı olan meyvesidir. Anayurdu Anadolu ve Balkanlardır. Her bakımdan kiraza çok benzer. Farkı tadındaki mayhoşluktur. Taze meyve olarak tüketilmesi dışında, reçeli ve şurubu yapılır. Ayrıca çeşitli tatlılar ve pastalar yapılırken de kullanılabilir.
Sayfamızdan krem karamel tatlısı yapımı ve malzemeleri paylaştık. Alt satırlardan krem karamel malzeme listesi ve tarifini inceleyebilirsiniz.

Vişneli krem karamel malzemesi

1 yumurta
1 litre süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakızlı çiklet

Vişneli krem karamel sosu malzemeleri

Yarım paket dondurulmuş vişne veya taze vişne
2 su bardağı vişne suyu
Yarım su bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta

Vişneli krem karamel tarifi

Vişneli krem karamel yapılışı için önce tencereye yumurta, şeker, un ve sütü koyalım. Çırpıp karıştıralım. Ağır ateşte pişirelim. Pişerken karıştırmaya devam edelim. Damla sakızlı çikletleri de içine atalım. Üzeri göz göz olana kadar pişirelim.
Tatlı kaselerinin içini folyo ile kaplayalım. Kremayı mikser ile çırpalım. Kaselerin içine boşaltalım. Buzdolabına soğuması için koyalım.
Bir tencereye vişne suyu ve nişastayı koyup çırpalım. Ağır ateşte sürekli karıştıralım. Göz göz olana kadar pişirmeye devam edelim. Soğutup mikserle çırpalım.
Kremaları kaselerden tabağın içine ters çevirerek çıkaralım. Üzerlerine vişne sosunu boşaltalım. Vişne tanelerini serpelim. Artık vişneli krem karamel tatlısı tarifi ile hazırladığımız tatlılar servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.