AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Vişneli tartolet tarifi

Vişneli tart nasıl yapılır? Vişneli tartolet tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Nefis tatlı yapımı için kolay tarifleri ekli sayfalarımızda paylaşıyoruz. Sitemizde gezinti yapmanızı öneririz diyelim ve tart ile tartölet için kısa bir bilgi paylaşalım.
Tart; Kelime kökeni Fransızca “Tarte” kelimesinden gelir. Meyveli pizza görünümünde bir tatlı çeşididir. Alt tabanı daha ince olur. Kalıp içinde veya kalıp kullanılmadan yağlı kağıt üzerinde pişirilir. Üzerine de meyve parçaları konur. Değişik tartlar için peynirli tart tarifi veya tart kurabiye tarifi paylaştığımız sayfaları da inceleyebilirsiniz.
Tartölet; Kıtır hamurlar üstüne krema ve çiğ meyvelerin yerleştirilip, üstüne meyvelerin kararmaması için jöle dökülen küçük tatlılara denir. Sayfamızda mevsim meyveleri ve vişne ile yapabileceğiniz lezzetli tartöletler için bir tarif sunduk. Alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Vişneli tartolet malzemesi

2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı vanilya
Krem şanti
Mevsim meyveleri ve vişne

Vişneli tartolet tarifi

Vişneli tartoletler yapmak için önce un, margarin, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı fazla yoğurmadan karıştıralım. Hamuru yağlı kağıda saralım. Buzdolabında yarım saat bekletelim. 6 tane küçük tartolet kalıbına hamuru pay edelim.  170 derece ısılı fırında üzeri pembe renk alana kadar pişirelim.
Üzerine önce krem şanti dökelim. Üstünü vişne ve mevsim meyveleri ile süsleyelim. Vişneli tart tarifi ile hazırladığımız nefis tatlı artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.