AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yayla böreği

Hazır yufkadan yayla böreği nasıl yapılır? Fırında yayla böreği tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Yayla böreği malzemeleri

1 kilo yufka
2 adet soğan
250 gram margarin
1 adet domates
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı etli biber
Çeyrek demet maydanoz
1 komposto kasesi sarımsaklı yoğurt
tuz
karabiber

Yayla böreği yapılışı

Öcelikle 250 gram margarini eritelim. 1 kilo yufkayı yayıp yağlayalım. Yağlanmış bir tepsiye üst üste yağladığımız beş yufkayı da alalım. Buruşmamasına dikkat ederek yufkaları tepsinin içine yayalım. Dışarıda kalan kısımları dikkatlice kesip tepsinin içine koyalım.

Başka bir tencere içinde 2 adet orta boy yemeklik doğranmış soğanı ve etli kırmızı biberi kavuralım. Hiç suyu kalmayıncaya kadar pişirdikten sonra ufak şekilde doğradığımız 1 demet taze soğan, çeyrek demet maydanoz ve 1 adet domatesi ilave edelim. Domateslerin suyu çekene kadar pişirmeye devam edelim.

Hazırladığımız iç malzemeyi yufkaların üzerine yayalım ve rulo  şeklinde sardıktan sonra 200 derece ısılı fırında pişirelim. Börek pişerken hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu, yayla böreği piştikten sonra böreklerle beraber servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik börek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyin. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Tiktok ve Pinterest sayfalarımızı da takip etmenizi öneririz.