AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Ballı tarçınlı kurabiye tarifi

Ballı tarçınlı kurabiye nasıl yapılır? Tarçınlı ballı kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Bal; bir arı cinsi olan bal arısı, çiçeklerden topladığı bal özü polenlerini kovanlarındaki petek gözlerine doldurur. Bu kovanlardan elde edilen balın rengi beyazdan siyaha kara değişebilir. Genellikle kahverengine tonuna yaklaşık sarı renklidir. Doğal olduğundan sağlık için faydalıdır. Koyu sıvı bir kıvamı vardır ve tatlı bir maddedir.

Tarçın; defnegiller türü bir ağaç ve bu ağacın kabuğundan elde edilip baharat olarak kullanılan bir tozdur. Değişik türleri olan tarçın ağacı Asya kıtasının güney ve doğu kesimlerinde, özellikle Sri Lanka ve Çin’de yetişir. Ağacın kabuklarından elde edilen toz baharat olarak çeşitli yiyeceklerde ve içeceklerde aroma katkısı olarak kullanılır.

Sayfamızda paylaşacağımız kurabiyenin ana malzemeleri; bal ve tarçın hakkında kısa bilgi paylaştığımıza göre malzemeler ve tarife geçebiliriz.

Ballı tarçınlı kurabiye malzemesi

1 çay kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tarçın
1 çay bardağı limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı bal
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı vanilya
1,5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Yarım su bardağı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu

Ballı tarçınlı kurabiye tarifi

Ballı tarçınlı kurabiyeler yapmak için önce kurabiye hamurunu hazırlayalım. Tereyağı, sıvı yağ, toz şeker ve balı iyice karıştıralım. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip yoğuralım. Hazırladığımız kurabiye hamurunu 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.

Hamuru una bulanmış tezgahta parmak kalınlığında açalım. Bardak yardımı ile yuvarlak keselim. Yağlanmış fırın tepsisine bu yuvarlak kurabiyeleri yerleştirelim. 160 derece ısılı fırında 20 dakika pişirelim. Ballı tarçınlı kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.