AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yulaflı elmalı kurabiye tarifi

Yulaflı elmalı kurabiye nasıl yapılır? Yulaflı elma kurabiyesi tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Yulaf; Buğdaygillerden otsu bir tarım bitkisi ve tohumudur. Yulaf taneleri insan beslenmesinde kullanılmakla beraber, yüksek besin değeri nedeni ile hayvan yemi yapılmak üzere de kullanılabilir. Ekmek, çörek, ve benzeri hamur işleri yapımında da kullanılmaktadır.

Elma; Gülgillerden bir ağaç ve meyvesidir. Humusça zengin ve nemli toprakları sever. Bol güneş alan yerlerde yetişir. Kenarları dişli oval yaprakları vardır. Açık pembe ya da ak çiçekler açar. Dayanıklı bir meyve ağacıdır. Bu ağacın parlak kabuklu, kırmızı, beyaz ve yeşil türlü renklerde yetişen meyvesi de elma olarak adlandırılır. Meyvesi hoş kokulu olup ekşi veya tatlı bir tada sahiptir. Sert ya da gevrek dokulu olup, ufak çekirdekleri olmasına karşın besince çok değerli meyvedir. Meyve olarak tüketilmesi dışında kek, kurabiye, reçel gibi farklı besinlerin yapımında da kullanılır.

Yulaf ve elma hakkında bu kısa bilgileri paylaştığımıza göre artık kurabiyenin yapımına geçebiliriz.

Yulaflı elmalı kurabiye hamuru malzemesi

Yarım su bardağı toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı tereyağı
1,5 su bardağı yulaf unu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

Yulaflı elmalı kurabiye tarifi

Elmalı ve yulaflı kurabiyeler yapmak için önce kurabiye hamuru hazırlayalım. Tabii önce fırını ısınması için 160 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım.

Tereyağı ve toz şekeri iyice karıştıralım. Elma kabuklarını soyup çok küçük doğrayalım. Un, tarçın, portakal kabuğu rendesi, elma, ceviz içi, yulaf unu ve kabartma tozunu tereyağı ile birleştirelim. Güzelce yoğuralım. Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dizelim.

160 derece ısılı fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirelim. Yulaflı elmalı kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.