AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Cennet hurmalı kurabiye tarifi

Cennet hurmalı kurabiye nasıl yapılır? Cennet hurmalı kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Sayfada paylaştığımız tarifle kurabiye yapımı için kullanacağımız ana malzeme hakkında biraz bilgi paylaşalım.

Cennet hurması; Karadeniz hurması yada Trabzon hurması olarak da bilinir. Aynı zamanda Çin ve Japonya’da ise cennet elması olarak adlandırılır. Elma ve hurma arası bir kıvama sahiptir. Kimi yörelerde yumuşamış ve kırmızılaşmış hali ile tüketilirken, kimi yerlerde ise sarımsı ve daha sert hali tercih edilir. Bizde bu değişik ama lezzetli meyve ile kurabiye nasıl yapılır bir tarif ile onu açıkladık. Cennet hurması ya da cennet elmalı kurabiye tarifi ve gereken malzemeleri alt satırlardan inceleyin.

Cennet hurmalı kurabiye hamuru malzemesi

3 su bardağı cennet hurması püresi
1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tarçın
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz

Cennet hurmalı kurabiye tarifi

Cennet hurmalı kurabiyeler yapmak için önce kurabiye hamurunu hazırlayalım. Tabii önce fırını ısınması için 160 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım.

Önce tereyağı ve toz şekeri krema kıvamı alana kadar çırpalım. Yumurtayı da ekleyip karıştıralım. Hurma püresi ve diğer malzemeyi tereyağına ekleyip yoğuralım.

Hazırladığımız kurabiye hamuru sert olmamalı. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizelim. 160 derece ısılı fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim. Cennet elmalı kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.