AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Yoğurtlu üzümlü kurabiye tarifi

Yoğurtlu üzümlü kurabiye nasıl yapılır? Kuş üzümlü yoğurtlu kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kurabiye yapımı için kullanacağımız ana malzemeler; yoğurt ve kuru üzüm hakkında kısaca bilgiler sunalım.

Yoğurt; Besin değeri yüksek bir süt ürünüdür. İlk olarak kimin yaptığı bilinmese de yaklaşık 6000 yıldır varlığı bilinmektedir. İçeriğinde kalsiyum oranı yüksektir. B2, B6, B12 vitaminlerine sahip olması ve protein miktarı yüzünden yer yüzünde en çok tüketilen besinler arasındadır.

Kuru üzüm; Adından da anlaşılacağı üzere üzümün kurutulması ile elde edilir. Tatlı, kek, hoşaf yapımında da kullanılır, yemiş olarak da çiğ halde tüketilebilir.  Ayrıca ağırlığa bağlı olarak % 67 ilâ % 72 oranında fruktoz ve glukoz şekerinden oluşmaktadır. Antidoksan özelliğe sahip olup c vitamini az olsa da kolesterol içermez.  Rengine göre siyah veya sarı olarak 2 ana gruba ayrılır. Bunlarda kendi aralarında çeşitlere ayrılır. Bizim tarifimizde kullanacağımız üzüm ise kuş üzümü olarak adlandırılan siyah korint üzümü olacak. Ege ve Yunan mutfağında kurutulmuş olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Artık yoğurtlu ve kuru üzümlü kurabiye yapılışı için gereken malzemeler ve tarifi paylaşabiliriz.

Yoğurtlu üzümlü kurabiye hamuru malzemesi

2 çay bardağı süzme yoğurt
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker

Limon sosu kreması malzeme

Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı çekirdeksiz, kabuksuz limon dilimi
1 çorba kaşığı limon suyu

Yoğurtlu kuş üzümlü kurabiye tarifi

Yoğurtlu üzümlü kurabiyeler yapmak için önce kurabiye için limon sosu kremasını hazırlayalım. Kuş üzümü, yumurta sarısı, toz şeker, tereyağı, limon kabuğu rendesi, limon dilimleri ve limon suyunu bir kap içinde çırpalım. İyice karıştırınca limon kreması artık hazır olur. Tabii arada fırını da ısınması için 160 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım.

Kurabiye hamuru malzemelerini de geniş bir kap içinde karıştıralım ve yoğuralım. Gerekirse azar azar un ya da sıvı yağ da ekleyebiliriz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Orta kısmını bastırarak kurabiye hamuruna kase şekli verelim. Üzerine limon sosu için hazırladığımız üzümlü limon kremasını pay edelim.

Hazırladığımız kurabiyeleri tepsiye dizelim. 160 derece ısılı fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirelim. Kuş üzümlü yoğurtlu kurabiye tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.