AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Çikolatalı baklava tarifi

Çikolatalı baklava nasıl yapılır? Çikolatalı baklava tarifi ile çikolatalı baklava yapımı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

12 Kişilik çikolatalı baklava malzemesi

3 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un

Açmak için gerekli malzemeler

1 su bardağı nişasta
1 su bardağı kakao
250 gram margarin
250 gram tereyağı
İçine gerekli malzemeler;
300 gram iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata

Şerbeti için gerekli malzemeler

4 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker

Çikolatalı baklava tarifi

Önce hamuru hazırlamak için; yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke ve kakao’yu bir kaba alıp karıştırınız. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru folyoya sarıp yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 bezeye ayırın.

1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. Bu karışımdan serperek her bezeyi tepsinizden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. Margarin ve tereyağını eritin. Ceviz ve damla çikolatayı karıştırın.

Açtığınız yufkalardan 3 tanesini kenara ayırın. Kalan yufkayı dörde bölün. İki kat tepsiye serin. Üzerine yağ gezdirin. Dört kattan sonra çikolatalı cevizli harç serpin. Kestiğiniz yufkalar bitene kadar, her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de cevizli karışımdan serpin.

En üste bütün bıraktığınız üç adet yufkayı yerleştirin. Kalan yağı üzerinde gezdirin. Daha sonra baklavayı arzunuza göre dilimleyin. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun.

Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğutun. Fırından aldığınız sıcak baklavanın üzerine şerbeti dökün. Baklava şerbeti çekince servise hazırdır. Afiyetler olsun.

Sitemizde yer alan diğer baklava tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.