AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Cevizli baklava tarifi

Cevizli baklava nasıl yapılır? Ceviz baklavası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Baklava; Türk, Ortadoğu, Balkan ve Asya ülkeleri mutfaklarına özgü bir hamur tatlısıdır. Çok ince açılan yufkalar ile yapılır. Kat kat üst üste konulan yufkanın arasına antepfıstığı, ceviz, fındık, kaymak türü çeşitli iç malzemeler konulur. Eşkenar dörtgen biçiminde dilimlenir ve pişirme sonrası üstüne şeker şerbeti dökülür. Bu sayfamızdaki baklava tarifi ise iç malzeme olarak ceviz kullanılıp yapılanıdır. Ceviz ağacının çok yağlı ve nişastalı yemişi olan ceviz içi ile baklava yapmaya başlayalım.

Cevizli baklava malzemesi

Yarım kilo un
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
Yufkayı açmak için 1 kase nişasta
Üzeri için 1 su bardağı sıvı yağ

İç malzeme

1 su bardağı sıvı yağ
Yarım kilo dövülmüş ceviz

Şerbeti için malzemeler

7 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
8 su bardağı su

Cevizli baklava tarifi

Önce şerbetini hazırlayalım. Toz şeker ve 8 bardak suyu tencereye koyup kaynatalım. Hafif şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyelim. Tencereyi ateşten alalım.

Geniş bir kabın içinde baklava hamuru hazırlayalım. Elenmiş un, yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve yoğurdu karıştıralım. Hamuru kulak memesi yumuşaklığı alana kadar yoğuralım. Hamurdan 30 adet beze yapalım. Elimizle yuvarladığımız bu bezeleri 30 dakika dinlendirelim.

Dinlenmiş hamur bezelerinin üzerine nişasta serpelim. Oklava ile tepsi büyüklüğünde açalım. Hafifçe yağladığımız tepsiye ilk yufkayı serelim. Üzerine sıvı yağ sürelim. İlk dört yufkayı aralarına sıvı yağ sürerek üst üste dizelim. Dördüncü yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serpelim. Her yufkanın arasına sıvı yağ sürelim. Üzerine dört kat daha yufka serelim. Dördüncü yufkanın da üzerine ceviz serpelim. Bu şekilde aynı işlemi tekrarlayarak tüm yufkaları üst üste dizelim.

Yufkaları iki parmak kalınlığında ve uzun şeritler halinde keselim. Tepsiyi hafif yana çevirip eğimli olarak verevine tekrar keselim. 1 su bardağı sıvı yağı yufkaların üzerine gezdirerek dökelim. Her tarafının eşit şekilde yağlanmasını sağlayalım.

Orta ısılı fırında, cevizli baklavanın üzeri kızarana kadar baklavayı pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra hazırladığımız ve soğumuş olan baklava şerbetini üzerine dökelim. Baklava şerbeti iyice hamur tarafından içine çekilince servis yapabiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan değişik baklava tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.