AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Milföylü baklava tarifi

Milföylü baklava nasıl yapılır? Milföylü baklava tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Tarifi paylaşmadan önce milföyler ve baklavalar hakkında kısa bir bilgi notları ekleyelim.

Milföy; hazır ve dondurulmuş hamur kalıplarıdır. Milföy hamuru ile börek, tatlı ve pasta yapılmaktadır. Hazır olması yapılan işlemi kolaylaştırmaktadır.

Baklava; Türk, Balkan, Orta Doğu ve Güney Asya mutfaklarına özgü bir tatlı çeşididir. İnce açılan yufkaların arasına ceviz, fındık, fıstık gibi yemişlerin konulması ile yapılır. Uzun yıllardır Özellikle Yunanistan ile Baklava’nın patent hakları için rekabet söz konusu olsa da AB Komisyonu 8 Ağustos 2013 Tarihinde baklavanın Türk tatlısı olduğu tescil etmiştir. Milli tatlımızdır dersek yalan olmaz. Tarihi bulgulara göre köken olarak Orta Asya Türklerine özgü bir tatlı olduğu kabul edilir.

12 kişilik milföy baklava nasıl yapılır? Milföyden baklava tarifi ile yapımında gereken malzemeler nelerdir? Sizi daha fazla merakta bırakmadan, hepsini alt satırlarda paylaşalım.

Milföylü baklava malzemesi

14 adet milföy hamuru
1 su bardağı Antep fıstığı
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı sıvıyağ

Baklava şerbeti için malzeme

3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı soğuk su
Çeyrek limon

Milföylü baklava tarifi

Milföyden baklava yapmak için önce fırını 170 derecede ısınması için ayarlayalım. Ocaktaki bir tencerenin içine 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı soğuk su koyalım. Üzerine de çeyrek limonun suyunu sıkalım. Posasını tencerenin içine bırakalım. Hazırladığımız baklava şerbetini kaynatalım. Ocağa aldığımız başka bir tencereye 5 yemek kaşığı margarin ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyup eritelim.

7 adet milföy hamurunu üst üste koyup oklava ile açalım. Çok ince olmayacak şekilde açtığımız hamuru, hamur kesme rulosu ile tepsi ebadında küçültelim. Kestiğimiz hamuru tepsinin içine yerleştirelim. Tepsinin alt yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde serelim. Üzerine 1 su bardağı Antep fıstığı serpip, fıstıkları spatula ile hamurun üzerine yayalım.

Diğer 7 milföyü de üst üste koyalım. Bir oklava ile diğer hamur kalınlığında açalım. Tepsiyi açtığımız hamurun üzerine koyalım. Hamuru tepsiden biraz daha büyük keselim. Kestiğimiz hamuru tepsinin içine fıstıkların üzerine koyalım. Hamura tepsinin kenarlarını kaplayacak şekilde elimizle bastırıp şekil verelim. Kenarlarındaki fazla hamuru rulo ile kesip çıkaralım.

Erittiğimiz yağı, tatlının üzerine gezdirerek dökelim. Yağladığımız tatlıyı 12 parça olacak şekilde dilimler halinde keselim. Önceden ısıttığımız 170 derece ısılı fırında 40 dakika pişirelim.

Üzeri kızarıp kabaran tatlıyı fırından çıkarıp tezgaha koyalım. Kaynayan şerbeti de tezgaha alıp kepçe ile tatlının üzerinde gezdirerek dökelim. Artık soğumaya başladığında milföylü baklava tarifi ile hazırladığımız baklavalar hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer baklava tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.