AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Oklava tatlısı tarifi

Oklava tatlısı nasıl yapılır? Oklava tatlısı baklavası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Oklava tatlısı malzemesi

2 çorba kaşığı eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı dövülmüş ceviz
250 gram tereyağı
Aldığı kadar un

Oklava tatlısı şerbeti için malzeme

4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu

Oklava tatlısı tarifi

Oklava tatlısını yapmak için önce şerbeti hazırlayalım. Toz şeker ve suyu kaynatıp içine limon suyunu ekleyelim. soğuması için bekletelim. Şerbet soğurken bizde tatlı yapımı için işlemlere başlayabiliriz.

Derin bir kap içine sıvı yağ, margarin,yumurta, süt, sirke, tuz ve kabartma tozu koyup karıştıralım. Aldığı kadar da un ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım.

Tatlı hamurunu 1 saat dinlendirelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Her hamur bezesini nişasta ve una bulayalım. İnce yufkalar açalım. Yufkaları ortadan ikiye bölelim. Kestiğimiz parçaların üzerine rendelenmiş ceviz serpelim. Yufkayı yuvarlak kısmından başlayıp oklavanın üstüne saralım. Elimizle de ortaya doğru büzelim. Büzülen hamur rulolarını bozmadan oklavadan çıkaralım. Yağladığımız tepsiye dizelim. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayalım.

Bir tavada kızarttığımız tereyağı bu rulo yufkaların üzerine gezdirelim. Tepsiye dizelim. Fırını 170 derece sıcaklığa ayarlayıp önceden ısıtalım. Fırında üzeri pembe bir renk alıp kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökelim. Artık oklava tatlısı tarifi ile hazırladığımız baklavalar ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer baklava tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.