AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Diyet kurabiye tarifi

Kepekli diyet kurabiye nasıl yapılır? Diet kurabiye tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Diyet; Belirli besinleri tüketme ya da tüketmeme düzeni önerilerine diyet adı verilir. (su diyeti, muz diyeti, şeker diyeti vb.) Bazen sağlık düzeni ya da kilo verme amaçlı bazı besinleri beslenme programından çıkarmak gerekebilir. Buna da diyet veya rejim denilir. Tuzsuz, yağsız, glutensiz, ve benzeri rejimler ya da diyetler bu  duruma örnektir. Türkçe kullanımda bazen diyet kelimesi diet şeklinde de kullanılmaktadır. Bu sayfamızda da diet kurabiye tarifi için bir örnek paylaşacağız.

Diyet kurabiye hamuru malzemesi

Kepek unu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı diyet toz şeker

Diyet kurabiye tarifi

Diyet kurabiyeler yapmak için önce 2 çorba kuş üzümünü ayıklayıp yıkayalım. Yarım saat sıcak suda bekletelim. Kurabiye hamuru hazırlamak için diyet tozşeker, sıvıyağ, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kap içinde karıştıralım. Kepek unu ve kuru kuş üzümlerini de ekleyip yumuşak bir hamur elde edince kadar yoğuralım.

Hazırladığımız hamurlardan küçük kurabiyeler yapıp önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında pembe renk alana kadar pişirelim. Diyet kurabiyesi tarifi ile hazırladığımız kurabiyeler ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.