AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Üzümlü kurabiye tarifi

Üzümlü kurabiye nasıl yapılır? Üzüm kurabiyesi tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kuru üzüm; Üzüm tanelerinin kurutulması ile elde edilir. Çörek, hoşaf, kek, kurabiye, pasta ve tatlı yapımında da kullanılır, kuruyemiş şeklinde çiğ halde tüketilir. Ağırlığa bağlı olarak % 67 ilâ % 72 oranında fruktoz ve glukoz şekerinden oluşur. Antidoksan özelliğe sahiptir, c vitamini az olsa da kolesterol içermez. Sarı veya siyah renk olarak 2 ana gruba ayrılır. Bunlarda kendi aralarında çeşitlere ayrılır. Ege ve Yunan mutfağında kurutulmuş olarak yaygın olarak kullanılır. Daha önceden yoğurtlu kuru üzümlü kurabiye tarifi paylaşmıştık. Ekli sayfadan o tarifi de inceleyebilirsiniz.

Kuru üzüm hakkında kısa bilgi sunduktan sonra tarifimize geçelim. Önce malzemelerini, sonrasında ise üzümlü kek yapımı için tarifi alt satırlarda paylaştık.

Üzümlü kurabiye malzemesi

Yarım kilo un
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağından az fazla pudra şekeri
2 adet yumurta
100 gram kuş üzümü
1 adet yumurta

Üzümlü kurabiye tarifi

Üzümlü kurabiye yapmak için öncelikle yarım kilo unu eleyelim. Ortasını havuz gibi açalım. 1 paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin, 1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri, 2 adet yumurta ve 100 gram kuş üzümünü ekleyelim. Hamuru yoğuralım.

Yoğurduğumuz kurabiye hamurunu 10 dakika dinlendirip ikiye bölelim. Rulo sarıp küçük keselim. üzerine 1 yumurta sarısını ayırıp sürelim. Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzümlü kurabiye tarifi ile pişirdiğimiz üzümlü kurabiyeler artık servis ve ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kurabiye tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.