AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Et suyu tarifi

Et suyu nasıl yapılır? Bu sayfamızda Necip usta et suyu tarifi ile et suyunun yapımı ve yapmak için gerekli malzeme listesi paylaşılmıştır.

10 litre normal et suyu malzemesi

4 kilo sığır kemiği
10 litre tuz
100 tuz

Et suyu tarifi

Kemikleri beşer altışar cm büyüklüğünde kırıp bir tencereye koyunuz ve üzerini kapatıncaya dek su ilave edip bir kere kaynattıktan sonra bu suyu dökünüz. Tekrar su doldurup kaynatıp tekrar dökünüz. Üzerine sebze buketi aynen ilave edilir ve on litre suyu ve tuzu ilave ederek hızlı ateşte bir kere kaynatıp sonra ağır ağır kaynatırken ilk su seviyesine bir işaret koyunuz. Kaynayıp suyunu çektikçe aldığınız işaret seviyesine kadar kaynar su ilave edip 10 saat devamlı kaynatın. Et suyunuz artık hazırdır. Süzdürerek kullanabilirsiniz.

Kaynayan kemiklerin tekrar kullanılması hakkında küçük bir hatırlatma:

Kaynayan kemikleri tekrar kaynatarak kullanmak istediğiniz yerlerde kullanmak mümkündür Yalnız kullanılacak yerleri iyi tespit etmek gerekir.

1- Dana ve tavuk kemikleri suları alındıktan sonra bir defa daha kaynatılır ve bu kemiklerden alınan su da yalnızca salçalı koyu sos olarak kullanılır.

2- Sığır kemiklerinin suyu alındıktan sonra bu kemikler glas dö viand denilen et suyu hülasası yapımı için kullanılır.

Bu tarif haricinde ayrıca Necip usta’dan tavuk suyu tarifi de ekli sayfada paylaşılmıştır. Farklı ve değişik sos tarifleri ekli sayfamızda paylaşılıyor. O sayfaları da incelemenizi öneriyoruz.