AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Fındıklı pasta tarifi

Fındıklı pasta nasıl yapılır? Fındık pastası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Fındık; Kayıngiller türünden bir küçük ağaç türüdür. Bu ağacın dışı yapraklı ve kabuklu meyveside aynı adla bilinir. Kuzey yarım kürenin ılık iklimli bölgeleri ve Türkiye’nin Karadeniz bölgesi kesimlerinde yetişir. Fındık ağacının boyu 3–4 metreye varabilir. Yürek şekilli yaprakları tüylü ve kenarları çift dişlidir. Fındık ağacının dallarından toplanır. Sert kabukludur. İçindeki, yağlı ve nişastalı ürün ağaç ile aynı isimle bilinir. Genelde yaş ya da kurutulup veya kavrulup yemiş şeklinde yenir.  Ayrıca, baklava, çörek, kek, kurabiye, pasta, tatlı gibi hamur işleri yapımı için de sık kullanılır. Daha önceden Fındıklı kurabiye tarifi ve Fındıklı poğaça tarifi gibi fındıkla yapılan hamur işleri paylaşmıştık. Ekli sayfalardan onları da inceleyebilirsiniz.

Bu sayfamızda ise, fındık pastası tarifi ve malzemelerini paylaştık. Pasta yapımı aşamalarını alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Fındıklı pasta malzemesi

1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım kilo fındık tozu
1 paket vanilyalı puding
1 çorba kaşığı krem şanti
Fındık

Fındıklı pasta tarifi

Fındık pastası yapımı için önce fındıklı pasta hamuru yapalım. Yumurta ve toz şekeri çırpalım. Fındık tozu, kabartma tozu ve unu ekleyelim. İyice karıştıralım. Kek kalıbına yağ sürelim. Kıyılmış fındık serpelim. Karışımı üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece ısılı fırında 40 dakika pişirelim.

Soğuyunca kalıptan çıkarıp enine ikiye keselim. 1 paket vanilyalı pudingi 2 su bardağı süt ile pişirelim. Kekin arasına sürelim. 1 çorba kaşığı krem şantiyi de pudingin üzerine yayalım. Kekin diğer parçasını üzerine kapatalım. Kalan kremayı fındık pastasının üzerine dökelim. Pastanın üstünü ayrıca nar taneleri ya da franbuaz ile de ek olarak süsleyebiliriz.

Fındıklı pasta tarifi ile yaptığımız pastayı, buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirelim.  Artık dilimleyerek servise sunabiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde paylaşılan pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.