AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Sebzeli turta tarifi

Sultan turtası adı ile de bilinen sebzeli turta nasıl yapılır? Sebzeli turta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Turta; Üzeri yufka ile kaplanan, çoğunlukla meyveli veya çikolatalı yapılan bir pasta türüdür. Daha önceden likörlü turta tarifi paylaşmıştık. Ekli sayfadan onu da inceleyebilirsiniz. Sayfamızdaki tarif ile bu pasta türünün sebzeli olanını yapacağız.

Sebzeli turta yapmak için malzemeler

12 çorba kaşığı un
Yarım paket margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet rendelenmiş soğan
250 gram ıspanak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un

Sebzeli turta tarifi

Önce hamuru hazırlayalım. Un, margarin, yoğurt ve kabartma tozu ile çok sert olmayan bir hamur yoğuralım. Bu hamuru 1 santim kalınlığında açalım.  Tepsiye yayalım. Rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış ıspanağı, sıvı yağda kavuralım.  İçine tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştıralım. Hamurun üzerine bu karışımı döşeyelim.

Yumurta, süt ve unu çırpalım. Hazırladığımız sebzeli turtanın üzerine dökelim. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Hazırladığımız bu sebzeli turtayı buzdolabında 1 saat bekletelim. Daha sonra kızgın fırında pişirelim. Sultan turta tarifi ile hazırladığımız sebzeli turta artık servise hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.