AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Likörlü turta tarifi

Muz likörlü turta nasıl yapılır? Likörlü turta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Likör; Mayalanma yapılmadan alkol, su, meyve özü, esans ve şeker karışımıyla elde edilen bir çeşit alkollü içkidir. İçecek olarak tüketimi dışında çikolata, pasta yapımı ve kek gibi çeşitli hamur işlerinde de kullanılır.

Turta; Üzeri yufka ile kaplanan, çoğunlukla meyveli veya çikolatalı yapılan bir pasta türüdür. Daha önceden sebzeli turta tarifi paylaşmıştık. Ekli sayfadan onu da inceleyebilirsiniz. Bu sayfamızda ise likörlü turta yapımı için malzeme listesi ve tarifini paylaşıyoruz. alt satırlardan inceleyebilirsiniz.

Likörlü turta malzemeleri

1 paket vanilya
1  adet yumurta sarısı
1 kase kestane şekeri
1 çorba kaşığı krema
1 su bardağı süt
1 su bardağı krem çikolata
2 çorba kaşığı muz likörü
Fındık, krem şanti

Likörlü turta tarifi

Likörlü turta yapmak için önce, 1 kase kestane şekerini 1 su bardağı süt ile pişirelim.  Süzgeçten geçirip, kestaneleri püre yapalım. 1 paket vanilya ve 2 çorba kaşığı muz likörü ekleyelim. Bu karışıma 1 yumurta sarısı ekleyip, yedirelim.

1 çorba kaşığı krema ve 1 su bardağı krem çikolatayı da ekleyelim. Hazır pandispanyanın yarısını küçük parçalar haline getirelim. Karışıma ekleyelim. İyice karıştırıp kalıba koyalım. Buzdolabında 1 gece bekletelim.

Servis tabağına ters çevirelim. Kenarlarını ince kıyılmış fındık, kestane şekeri ve krem şanti ile süsleyelim. Artık muz likörlü turta tarifi ile hazırladığımız turta ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.