AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Havuçlu pasta tarifi

Havuçlu pasta nasıl yapılır? Havuç pastası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Havuç; maydanozgiller cinsi bir bitki türüdür. Etli kökü için sebze olarak yetiştirilir. Bu bitkinin, sebze olarak yenilen kısmı turuncu renkli kök kısmıdır. Sitemizde daha önce havuçlu börek tarifi ve havuçlu kek tarifi paylaşmıştık. ekli sayfalardan onları da inceleyebilirsiniz. Bu sayfamızda ise havuçlu pasta tarifi ve pasta yapımı için malzemeleri paylaşıyoruz.

Havuçlu pasta malzemesi

1 kilo havuç
yarım paket margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1,5 paket ufalanmış bisküvi
2 çorba kaşığı kakao,
süslemek için krem şanti

Havuç pastası tarifi

Havuçlu pasta yapımı için önce 1 kilo havucu rende yapalım. Bir kaç çorba kaşığı suyla beraber ateşe koyalım. Suyu çektikten sonra yarım paket margarin ekleyelim.

Margarin eridikten sonra ateşten alalım. İçine 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz, 1,5 paket ufalanmış bisküvi, 2 çorba kaşığı kakao koyalım. Karıştıralım.

Hazırladığımız malzemeyi yuvarlak bir pasta kalıbına iyice bastırarak yayalım. 1 gece buzdolabında bekletelim. Servis tabağına ters çevirelim. Krem şanti ile süsleyip servis yapabiliriz. Havuç pastası tarifi ile yaptığımız pastamız artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun!

Sitemizde paylaştığımız diğer pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.