AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Doğum günü pastası tarifleri

Doğum günü nasıl yapılır? Doğum günü pastası tarifleri ile nefis yaşgünü pastaları için öneri ve fikirler bu sayfamızda paylaşıldı! En güzel yaşgünü pastası için örnekleri sitemizden inceleyin.

Doğum günü pastası tarifleri burada derken abartmadığımıza emin olun. Size yaş günü pastası için tek bir tarif sunmak yerine çok sayıda tarif sunmayı tercih ettik. Alt satırlarda önerileri paylaşacağız. Önerileri paylaşmadan önce yaşgünü olarak da tanımlanan bu özel güne mahsus hazırlanan doğum günü pastaları içinde bir açıklama yapalım.

Yaş günleri yani doğum günleri, sevenler ve akrabalar tarafından iyi ki doğdun partisi ile kutlanır. Bu kutlama şatafatlı da olsa, sade de olsa genellikle bir pasta ile tatlandırılır. Bu özel gün için hazırlanan ve üzeri her bir yaşı yada on yaşı temsil eden mumlar ile süslenen pastalar ise doğum günü pastası olarak adlandırılır.  Mum süslemesi haricinde çoğu zaman alev süslemeleri için yanan ince çubuklarda pastanın üzerine konulur. Ayrıca pastanın üzerine kişiye özel yazılarda yazılmaktadır. Bu yazılar ise pasta kreması ile yazılmaktadır.

Senede bir gün kutlanan bu özel gün için genellikle doğum günü kutlanan kişinin yerine bu organizasyonu tertipleyenler pasta seçimini yapar. Aslında bu seçim çok önemli bir detay barındırır. Zira doğum günü sahibi örneğin muz ve çilek sevmeyen birisi ise, onun için muzlu karamelli çilekli bir meyve pastasını doğum günü pastası seçmek doğru olmaz.  Sonuçta doğum günün çocuğu bu özel gününü damak tadına uygun olan en sevdiği pasta ile kutlamak ister. Bu küçük ayrıntıya dikkat etmenizi önemle tavsiye ederiz.

Bu kadar açıklamadan sonra dilerseniz doğum günü pastası tarifi için önerilerimizi paylaşalım. Sunduğumuz yaş günü pastası fikirleri arasında, doğum günü sahibinin damak tadına en uygun olan pastanın seçimi yapmak size kalmış. bu konuda size bol şans, doğum günü sahibine de mutlu nice yaşlar diliyoruz.

Arada belirtmekte de fayda görüyoruz. Eğer İstanbul’da yaşıyor ve doğum günü pastasını özel yaptırmak istiyorsanız bir öneri de sunmak isteriz. Nişantaşı’nın müdavimi iseniz mutlaka Valikonağı Caddesinde çok uzun yıllardır faaliyet gösteren Konak Pastahanesini bilirsiniz. Uzun zamandır tadilatta olmasına karşın aynı aile tarafından Galata’da işletilen bir şubeleri vardır. Galata Konak Kafe adı ile faaliyet göstermektedir. Muhteşem bir Galata, Haliç ve boğaz manzarası olan Galata Konak Kafe hem doğum günü pastası siparişi vermeniz, hemde dilerseniz kutlamayı yapmanız için öncelikli tavsiyemizdir! Ki pastaları haklı bir şöhrete sahip olup bu satırları yazan kişi İstanbul’da yaşarken tüm ailenin doğum günü pastaları senelerce sadece onlardan seçilmiştir! Şimdi geçelim evde kendisi yapacak olanlar için yaş günü pastası tarifi için önerilerimize! Alt satırları incelemeye başlayabilirsiniz.

Öncelikle pasta yapımı için önemli ipuçları paylaştığımız ekli sayfaya her ihtimale karşın göz atmanızı öneririz. İşinize çok yarayacak ipuçları ve ayrıntılar bulacaksınız. Ayrıca tüm pasta tarifleri ekli kategoride yer almakta olup değişik fikirler için onları da incelemenizi önermekteyiz.

Eğer doğum günü sahibi fındıklı ve fıstıklı pastalar seviyor ise, yaş günü pastası tarifi önerim benimde çok sevdiğim ve mükemmel lezzeti olan fındıklı pasta olacak. Tarifini ekli sayfadan incelemeniz mümkündür.

Eğer çikolatalı pasta tutkunu ise mutlaka bahar pastası tarifi incelemeye değer bir tarif olur! Hem meyveli hem de çikolatalı olan bu pastanın lezzeti için yorum yapmaya bile gerek duymuyorum. Nefistir! diyeyim gerisini siz anlayın.

Eğer hem kakaolu, hem de üzeri dövülmüş Şam fıstığı ve Hindistancevizi süslemeli doğum günü pastası yapmak isterseniz size hindistancevizli pasta tarifi sayfasını önerebilirim.

Aslında doğum günü pastası tarifleri için daha pek çok öneri sunmak mümkün olsa da, daha fazla kafanızı karıştırmamak için önerileri burada keselim ve ekli sayfalardaki fikirleri incelemenizi tavsiye edelim.

Pastayı yapacağınız kişinin doğum günü kutlu olsun!