AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

İrmikli pasta tarifi

İrmikli pasta nasıl yapılır? İrmik pastası tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

İrmikli pasta malzemesi

4 kahve fincanı irmik
4 kahve fincanı un
4 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1 çay bardağı ılık su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1.5 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
4 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı kuru üzüm

Sos için gerekli malzemeler

1.5 portakalın suyu
1 su bardağı tozşeker
1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Üzerini süslemek için malzemeler

Portakal şekerlemesi
Kurutulmuş meyveler
1 elma
1 tatlı kaşığı limonun suyu

İrmikli pasta tarifi

Önce; un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba ekleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.

İrmik ve suyu ekleyip çırpın. Karışıma elenmiş unlu karışımı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tekrar karıştırmaya devam edin. En son kuru üzümü ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız pasta hamurunu yağlanmış, yuvarlak çapı 22-24 santim olan kelepçeli bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 – 45 dakika pişirin.

Fırından alıp ılınmaya bırakın. Sos için, portakal suyu ve şekeri sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ilındıktan sonra yarısını pastanın üzerinde gezdirerek dökün. Üzerini süslemek için elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan incecik dilimleyin. Kararmaması için dilimlere zarar vermeden fırça yardımıyla limon suyunu sürün.

Pastanın üzerini kurutulmuş meyveler ve mevsim meyveleri ile süsleyin. Kalan sosu da üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyin servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Sitemizde yer alan diğer pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.