AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Şirine pastası tarifi

Şirine pastası nasıl yapılır? Şirin pastası tarifi ile yapımı ve şirinler pastası hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Sayın sayfa takipçimiz Eda Arslan Uyar hanımın bizimle paylaştığı bu şirin pasta, hem görselliği hem de lezzeti ile mükemmeldir. Özel doğum günü pastası içinde ideal bir pastadır. Mavi renginden dolayı çizgi film kahramanı şirinleri hatırlatır. Bu sebeple kız çocukları için şirine pastası, erkek çocukları içinse şirin baba pastası versiyonu yapılabilir. Şirinler pastası bizce çocuklar tarafından çok beğenilecek bir sürpriz olur. Şimdiden yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun. Sayın Eda Arslan Uyar hanımefendiye de; pasta tarifini paylaştığı için teşekkür ediyoruz.

Şirine pastası malzemesi

3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 su bardağı (tepeleme) un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı mavi gıda boyası

Şirinler pastası tarifi

Şirinler pastası yapımı için pasta kekini yapalım. Yumurtayı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sıvı yağı , sütü, elenmiş un, kakao ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyelim. Yuvarlak tepsiyi az yağlayıp bu karışımı dökün. Sonra tepsinin sığacağı (karnı yarık tenceresi daha ideal oluyor) tencerenin içine su koyalım. Tepsiyi tencerenin içine yerleştirip kapağını kapatalım. Harlı ateşte pişmeye bırakın.

Arada bir kekin pişip pişmediğini kontrol edelim. 15 yada 20 dakika pişirelim. Pişen keki tencereden alıp soğuyunca tepsiden çıkaralım. İp yardımıyla ikiye bölelim. Bir kapta pasta kremasını krem şantiyle karıştıralım. Çırpıcı yardımıyla iyice çırpalım. Bu karışım biraz koyu kıvamda olursa daha güzel olur. Karışımı ikiye bölelim. Birazına mavi gıda boyası koyalım. Yarım çay kaşığı yeterlidir. Çok koyarsanız daha koyu kıvam elde edersiniz ama az koymakta fayda var.

Diğer beyaz olan tarafını kekin içine kaşık yardımıyla yayalım. Üzerine muzları dilimleyerek kremayı kapatalım. Tekrar, muzların üzerine kremayı sürelim. Ayırdığımız kek yarımını üzerine kapatalım. Geri kalan kremayla üzerini tamamen beyaza kaplayalım. En son aşamada mavi krem şanti’yi sıkma torbasına alarak istediğimiz şekli verelim. Şimdiden afiyetler olsun, tadı muhteşemdir.

Not: Kremayı hazır almak istemezseniz, kendiniz pişirin soğuyunca krem şantiyi ekleyin.

Sitemizde yer alan diğer pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.