AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Rokoko pasta tarifi

Rokoko pasta nasıl yapılır? Rokoko pasta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Rokoko:Üzerine ılık çikolatalı sos dökülerek hazırlanan dondurmalı tatlı, pasta arası bir lezzettir. Yiyenin bir daha vazgeçilmez lezzetleri arasında kolaylıkla yerini alacak kadar da nefis bir tadı vardır. İstanbul’da en güzel rokoko pasta yapan yerler; Divan Pastanesi ve Pelit Pastanesi olarak önerilir. İzmir de ise Reyhan pastanesi en güzel rokoko yapan yer olarak bilinir.

Rokoko tarifi ile bu nefis pastayı yapmak için öncelikle gereken malzemeleri paylaşalım. sonrasında da tarifimizi sunalım.

Rokoko malzemeleri

200 gram krema
2 paket kakaolu bisküvi
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 limon kabuğu rendesi
içine  koymak için 3 çorba kaşığı kakao
Üzerine serpmek için kakao
100 gram kıyılmış bitter çikolata

Rokoko pasta tarifi

4-5 kişilik rokoko pastalar yapmak için önce kaplarını hazırlayalım. Tek kişilik tatlı kaselerinin veya muflin kapların içini folyo ile kaplayalım. Bisküvileri un gibi olacak şekilde ufalayalım. İçine krema, pudra şekeri, limon suyu, fındık, kuru üzüm, limon kabuğu rendesi, vanilya, kakao ve çikolata kırıntıları ilave edelim. İçine bir kaç kaşık süt de ilave edebiliriz.

Karışım birbiriyle iyice bütünleşene kadar karıştırmaya devam edelim. Bisküvi hamurunu folyo ile kapladığımız kalıplara bastırarak yerleştirelim. Sonra hazırladığımız rokokoyu buzdolabında donması için bir kaç saat bekletelim.

Servis yapmadan kısa bir süre önce buzdolabından çıkaralım. Üzerindeki folyoyu alalım. Üzerine de kakao eleyerek servis yapabiliriz. Rokoko pasta tarifi ile yaptığımız bu nefis dondurmalı tatlı artık ikram için hazırdır. afiyet olsun.

Sitemizde paylaşılan değişik pasta tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.