AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Havuçlu kek tarifi

Havuçlu kek nasıl yapılır? Havuçlu kek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Havuç; Maydanozgiller familyasından bir bitkinin toprak altında yetişen etli köküdür. Çoğunlukla salata yapımında kullanılır. Ayrıca börek, kek ve pasta yapımı içinde havuç kullanılabilir. Arzu ederseniz havuçlu pasta tarifi için ekli sayfayı da inceleyebilirsiniz. Biz bu sayfamızda havuçlu kek nasıl yapılır onu anlatacağız.

Havuçlu kek malzemesi

1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
2 adet yumurta
3 adet havuç
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 kaşık kakao
Çikolata ve krem şanti

Havuçlu kek tarifi

Havuçlu kek yapmak için önce kek hamurunu hazırlamak gerekir.  Bizde önce 3 adet havucu rendeleyelim. 2 adet yumurta, 1 su bardağı to şeker, 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile karıştıralım. Havucu da ekleyelim. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu da ekleyelim. Tahta bir kaşık ile iyice karıştıralım.

Hamurdan 1 çorba kaşığı ayırıp içine kakaoyu ekleyelim. Kek kalıbını yağlayıp önce kakaolu hamuru yayalım. Üzerine de ayırdığımız diğer hamuru dökelim. 140 derece ısılı fırında 45 dakika keki pişirelim. Servis tabağına alıp üzerini çikolata ve krem şanti ile süsleyebiliriz. Havuçlu kek tarifi ile pişirdiğimiz kekler artık hazırdır. Servis yapıp ikram edebiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.