AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Nar soslu leblebili kek tarifi

Nar soslu leblebili kek nasıl yapılır? Nar soslu leblebili kek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Leblebi; nohudun dış kabuğu çıkarılarak kavrulması ile elde edilen bir kuru yemiş çeşididir. En çok bilinen türleri sarı leblebi ve beyaz leblebidir. Coğrafi olarak tescili yapılan ilk yer Çorum ilidir.. bu sebeple de Çorum leblebisi ile de anılmaktadır. Leblebi yapmak için önce nohut terbiye edilir ve daha sonra özle fırınlarda bu nohutlar kavrulur.

Nar; Ilıman iklimlerde yetişen bir bitki türünün meyvesidir. Akdeniz havzasında tarihi yaklaşık bir kaç bin yıldır bilinen narın ilk olarak İran’da ortaya çıktığı düşünülmektedir. Kuraklığa dayanıklı olması nedeniyle 1000 metre yüksekliğe kadar olan alanlarda ve -10 dereceye kadar olan ortam şartlarında yetişebilmektedir. Tadı çoğunlukla ekşi olsa da tatlı olanları da vardır.  Genel tadı ise tatlı ve ekşi arası bir kıvamdadır. Çoğu zaman çiğ olarak tüketilir.

Kısaca leblebi ve nar hakkında bilgiler paylaştıktan sonra artık nar soslu sarı leblebi keki nasıl yapılır? Onu da açıklayalım.

Leblebili kek malzemesi

250 gram oda sıcaklığında margarin
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı portakal suyu veya limon kabuğu
1 su bardağı sarı tuzsuz leblebinin tozu

Kek için nar sosu malzemesi

2 tane narın suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 limonun suyu

Nar soslu sarı leblebi keki tarifi

Leblebili kekler yapmak için önce çırpma kabında şeker ve yumurtayı mikserle çırpalım. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve sütü ilave edip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edelim. Limon kabuğu, 2 paket kabartma tozu ve un ile leblebi tozunu da ekleyip tekrar karıştıralım.

Hazırladığımız kek hamurunu margarinle yağlanmış kek kalıbına dökelim. Üzerini ceviz ve kuru üzüm ile süsledikten sonra 170 dereceli fırında 45 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim. Bir kürdan ile kekin pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Bunun için kürdanı keke batıralım. eğer kekin hamuru kürdana yapışıyorsa biraz daha pişmesi gerekir. Kek pişerken ve dinlendirirken arada kekin üzerine dökeceğimiz nar sosunu da hazırlayalım. Sosu hazırlamak için; 2 tane narın suyu, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı vanilya ve 1 limonun suyu iyice karıştıralım.

Pişen keki biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis tabağına koyalım. Üzerine de hazırladığımız nar sosunu gezdirelim. Artık nar soslu leblebili kek tarifi ile yaptığımız kek ikram için hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.