AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Pırasalı mısır unu kek tarifi

Pırasalı mısır unu keki nasıl yapılır? Mısır unlu pırasalı kek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Pırasa; Zambakgiller ailesinden bir bitki türüdür. Akdeniz çevresinde kendiliğinden yetişme özelliği vardır. Sap kısmı yiyecek olarak tüketilir. Genelde sebze yemekleri yapımı için kullanılır. Fakat börek, kek ve krep gibi hamur işi yapımları içinde kullanılabilir. Pırasalı börek tarifi için ekli sayfamıza da göz atabilirsiniz.

Mısır unu; Kurutulmuş mısır tanecikleri öğütülerek elde edilir. Genelde ekmek yapımı için kullanılan bir un türüdür. Fakat börek, kek, krep gibi hamur işleri yaparken de kullanılabilen bir undur. Unlar hakkında daha detaylı bilgi ekli sayfamızda mevcuttur. Sitemizde daha önce mısır unu kullanılarak kek yapılan başka tarifler de paylaşmıştık. Örneğin mısır unlu üzümlü kek tarifi ekli linktedir.

Bu sayfamızda ise pırasa ve mısır unu kullanılarak kek yapılışı için bir tarif paylaşıyoruz.

Pırasalı mısır unlu kek malzemesi

1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 su bardağı mısır unu
2 paket kabartma tozu
1/2 kg ince pırasa
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
tuz, pul biber

Pırasalı mısır unu keki tarifi

Pırasalı mısır unlu keki yapmak için önce pırasaları ayıklayıp, yıkayalım. İnce dilimler halinde doğrayalım ve bekletelim. Yumurtalar, sıvı yağ ve yoğurdu beraber 1 dakika çırpalım. Mısır unu, un, tuz, pul biber ve kabartma tozu ekleyelim. Mikserin düşük hızında ya da çırpma teli ile kek hamuru malzemelerini karıştıralım. Pırasaları ekleyip yarım dakika daha çırpalım.

Kalıbı margarinle yağlayıp, tabanına un serpelim. Pırasalı mısır unu kek hamurunu artık kalıba boşaltabiliriz. Keki 170 derece ısılı fırında pişirelim. Kek kalıbı içinde soğumasını bekleyelim. Pırasalı mısır unu keki tarifi ile pişirdiğimiz kekler artık hazırdır. Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.