AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kakaolu kek tarifi

Kakaolu kek nasıl yapılır? Kakaolu kek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Kakao; Amerikanın sıcak bölgelerine özgü kakao ağacının meyve çekirdeklerinden elde edilir. Çikolata, tatlı, kek ve pasta yapımı için kullanılır. Kakao kullanılarak kek yapılan bir başka tarif, zebra kek tarifi sayfasında paylaşmıştık. Ekli linkten onu da inceleyebilirsiniz. Bu sayfamızda ise sade kakaolu kek yapılışı için tarif paylaşacağız.

Kakaolu kek malzemesi

1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 portakal kabuğu
125 gram margarin

Kakaolu kek tarifi

Kakaolu kekler yapmak için önce bir tavaya margarini koyalım. Eriterek soğumaya bırakalım. Bir kabın içinde yumurtaları şekerle beraber bırakıp 10 dakika karıştıralım. Çırptığımız yumurtanın içine kakao, yoğurt, kabartma tozu, rendelenmiş portakal kabuğu, un ve soğuyan margarini ekleyelim. Bu karışımı iyice karıştıralım. Sonra yağladığımız kek kalıbının içine bu kek malzemesini dökelim.

Önceden ısıttığımız 180 derece ısılı fırında keki 40 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra keki dilimleyerek çayla birlikte ikram edebiliriz. Artık kakaolu kek tarifi ile yaptığımız kekler servis için hazırdır. Afiyet olsun.

Not: Kekin üzerine pudra şekeri eklemek istersek bunu kek soğuduğu zaman yapalım. Kek sıcakken üzerine serpildiği takdirde şeker erir ve kekin görünümü bozulur. Ayrıca süte ya da suya bıraktığımız kakao topak haline gelir. Bu duruma engel olmak için kakaoyu önce toz şeker ile karıştırmak gerekir.

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.