AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Zebra kek tarifi

Zebra kek nasıl yapılır? Zebra keki tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Zebra keki; Görünüm olarak derisi çizgili pijama gibi görünen zebra hayvanına ithafen bu adı almıştır. Kekin içeriğinde zebra eti bulunmaz. Fakat görünüm olarak onu andırması bu adı almasına sebep olmuştur. Görsel olarak en beğenilen keklerden biridir. Çizgili görünümü sağlayan ise hamurunda kullanılan kakao ve vanilya’dır.

Kakao; Amerikanın sıcak bölgelerinde yetişen kakao ağacı meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir. Çoğunlukla çeşitli şekillerde yapılarak kahve biçiminde içecek şeklinde tüketilir. Buna karşın çikolata, kek, tatlı ve pasta yapımı için de yaygın olarak kullanılır.

Vanilya; Anayurdu Meksika olan bir bitkinin meyvesidir. Hoş kokusu ve aroması nedeniyle çikolata, kek, pasta ve tatlı yapımında kullanılır.

Bu sayfamızda bizde Zebra keki desenini sağlayan kakao ve vanilya ile nasıl kek yapılır onu anlatacağız.

Zebra kek malzemesi

3 fincan sıvıyağ
9 fincan un
4 adet yumurta
kabartma tozu
7 fincan toz şeker
1 kaşık kakao
Vanilya
4 fincan soda

Zebra kek tarifi

Zebra kekler yapmak için önce kek hamurunu hazırlamak gerekir. 4 yumurta, 3 fincan sıvıyağ ve 7 fincan tozşekeri 10 dakika çırpalım. Daha sonra 9 fincan un, 4 fincan soda, vanilya ve bir paket kabartma tozu ekleyelim. Tekrar karıştıralım. Hazırladığımız zebra kek hamurunu 2 parçaya bölelim. Yarısına kakao ekleyelim.

30 santim kalıbın içine 1 fincan sade, 1 fincan kakaolu hamurdan koyalım. 175 derece ısılı fırında 45 dakika pişirelim. Dip not olarak ilave edelim. Sakın pişerken fırın kapağını açmayın! Hazırladığımız zebra kek üzeri kızardı ise artık hazırdır. Zebra kek tarifi ile pişirdiğimiz keki servis yapıp ikram edebiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.