AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Vişne soslu kek tarifi

Vişne soslu kek nasıl yapılır? Vişne soslu kek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Vişne; Anadolu ve Balkanlar ana vatanı olan vişne ağacının meyvesidir. Kiraza benzer, hafif mayhoş tadı vardır. Yaş meyve olarak tüketilmesi haricinde; marmelat ve reçel yapımı, kek, tatlı ve pasta yapımı yada süslemeleri içinde kullanılabilir. Kayısı soslu vişneli kek tarifi sayfasında kek yapımı için farklı bir tarifi mevcuttur. Onu da inceleyebilirsiniz. Bu sayfamızda ise vişne sosu kullanarak kek yapılışını anlatacağız.

Vişne soslu kek malzemesi

1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı soda
3 yumurta
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvıyağ

Vişne soslu kek tarifi

Vişne soslu kek yapmak için önce kek hamurunu yapalım. Pudra şekeri, yumurta, toz şeker, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve sodayı iyice çırpalım. Karışımı küçük kek kalıplarına dökelim. Fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.

Ayıklanmış vişne ve pudra şekerini blendırdan geçirelim. 1 taşım kaynatalım. Pişen kelerin üzerine döküp kekleri servis yapabiliriz. Vişne soslu kek tarifi ile yaptığımız keler artık ikram için hazırdır. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.