AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Kayısı soslu vişneli kek tarifi

Kayısı soslu vişneli kek nasıl yapılır? Kayısı soslu vişneli kek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Vişne; Anayurdu Balkanlar ve Anadolu olan kiraza benzeyen, hafif mayhoş tadı olan bir meyvedir. Yaş meyve tüketimi dışında, reçel yapımı, kek, tatlı ve pasta yapımı veya süslemesi için kullanılır. Ayrıca sos olarak da kullanılabilir. Örneğini vişne soslu kek tarifi sayfasından inceleyebilirsiniz.

Kayısı; Anayurdu Türkiye olan bir meyvedir. Sıcak iklimlerde yetişir. Özellikle Malatya kayısısı dünyaca tanınmış bir lezzettir. Yaş meyve tüketimi dışında kurutularak da yenilir. Reçel, marmelat, pasta, tatlı ve kek yapımında kullanılır.

Bu sayfamızda bizde bu iki meyveyi kullanarak kek nasıl yapılır onu anlatacağız.

Kayısı soslu vişneli kek malzemesi

1 adet limon suyu
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı vişne
1 su bardağı kayısı

Kayısı soslu vişneli kek tarifi

Kayısı soslu vişneli kekler yapmak için önce 1 su bardağı kayısıyı haşlayalım. Hafif sulu kalacak şekilde süzelim. 2 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 çay kaşığı vanilya ekleyelim. Blendırdan geçirelim. Bu karışımı kenarda bekletelim.

Kek için 3 yumurta, 3 kahve fincanı toz şeker, 3 kahve fincanı un, 1 limonun suyu, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve 1 çay bardağı vişneyi mikserle çırpalım. Keki fırına koyacağımız kabı hafif yağlayalım. Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına yayalım.

Önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında 40 dakika keki pişirelim. Vişneli kek tarifi ile pişen kekler artık hazırdır. Dilimleyerek ve ayırdığımız kayısı sosu ile servis yapıp ikram edebiliriz. Arzu ederseniz kayısı marmelatı ile beraber de servis yapabilirsiniz. Çok da güzel oluyor! Afiyet olsun.

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.