AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Mısır unlu üzümlü kek tarifi

Mısır unlu üzümlü kek nasıl yapılır? Mısır unlu üzümlü kek tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.

Mısır unu; kurutulmuş mısır tanelerinin öğütülmesi ile elde edilen bir çeşit undur. Unlar hakkında kapsamlı bilgi için ekli sayfayı inceleyebilirsiniz. Mısır unları genelde ekmek yapımında kullanılır. Fakat pasta, krep, kek, börek gibi çeşitli hamur işi yapımı içinde kullanılabilir.

Kuru üzüm; Üzüm tanelerinin yemiş olarak tüketilmek üzere güneşte kurutulması ile elde edilir. Pasta, kek, poğaça, çörek, kurabiye gibi çeşitli hamur işleri yapımında da kullanılabilir. Bu sayfamızda kuru üzümlü kek ve mısır unlu kek nasıl yapılır onu açıklayacağız.

Mısır unlu üzümlü kek malzemesi

3 kahve fincanı un
3 çorba kaşığı yoğurt
100 gram margarin
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 kahve fincanı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
3 kahve fincanı mısır unu
3 çorba kaşığı kuru üzüm

Mısır unlu üzümlü kek tarifi

Mısır unlu üzümlü kekler yapmak için önce kek hamurunu hazırlayalım.  3 adet yumurta ve 3 kahve fincanı toz şekeri 5 dakika mikser ile karıştıralım. Yoğurt, margarin, kabartma tozu, mısır unu, kakao, un da ilave ederek tekrar karıştıralım.

Kek kalıbı tabanına margarin sürerek yağlayalım. Mısır unlu üzümlü kek yapımı için hazırladığımız kek hamurunu dökelim. Üzerine 3 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm serpelim.

170 derece ısılı fırında keki pişirelim. Pişmesini kontrol ederek yakmadan fırından çıkartalım. Mısır unlu üzümlü kek tarifi ile pişen kekler artık hazırdır. Servis yapıp ikram edebiliriz. Afiyet olsun!

Sitemizde yer alan diğer kek tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.