AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Fıstıklı tatlı tarifi

Fıstıklı tatlı nasıl yapılır? Fıstıklı tatlı tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi sayfamızda paylaşılmıştır.
Fıstık; Yer fıstığı, Antep fıstığı, çam fıstığı, hint fıstığı (Kaju) adıyla anılan bitkilerin ve bunların ürünlerinin ortak adıdır. Batonik olarak benzer olmasalar bile çerez olarak yenmeleri nedeniyle aynı adla tanımlanırlar.
Antep fıstığı; Sakız ağacıgiller cinsi bir meyve ağacı ve bu ağacın kabuklu meyvesidir. (Anacardiaceae) Bazı yörelerde Şam fıstığı veya Urfa fıstığı olarak bilinir. Yaş halde veya kuru yemiş olarak tüketimi dışında; baklava, tatlı yapımı ve pasta yapımı içinde sık kullanılır.

Fıstıklı tatlı malzemeleri

200 gram çekilmiş Antep fıstığı
7 adet yumurta
60 gram margarin
150 gram toz şeker
tuz

Süslemek için malzemeler

Antep fıstığı
Kaymak

Tatlı şurubu için malzeme

3 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu
3 su bardağı su

Fıstıklı tatlı tarifi

Fıstıklı tatlılar yapmak için önce şurubu hazırlayalım. Toz şekeri biraz su içinde kaynatalım. Limon suyunu da ekleyerek ateşten alalım.
Yumurtaların sarı ve beyazını ayıralım. Bıçak ucunda tuz katalım. Mikserle çırpıp kar haline getirelim. Yumurta sarılarını 150 gram şekerle krema kıvamına gelecek kadar çırpalım.
50 gram margarini eritelim. Un, margarin ve çekilmiş fıstığı yumurta sarısına katalım. Bir tahta kaşık ile karıştıralım. Yumurta akının önce üçte birini karışıma katıp yedirelim. Daha sonra kalan yumurta aklarını da katalım. Çırpmaya devam edelim.
26 santim çapındaki tart kalıbını kalan margarin ile yağlayalım. Tatlıyı kalıba koyalım. 160 derece de ısıttığımız fırında 30 dakika pişirelim.Tatlı sıcakken şerbeti üzerine dökelim. Tatlıyı üzerine koyacağımız bütün fıstıklar ve kaymak ile süsleyerek servis yapalım. Artık fıstıklı tatlı tarifi ile hazırladığımız nefis tatlılar ikram ve servis için hazırdır. Afiyet olsun.
Sitemizde paylaşılan değişik tatlı tatlı tarifleri için ekli sayfamızı inceleyebilirsiniz.